Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Wheels 27 december 2018

Tesla baas Elon Musk doet ons Europeanen een flinke belofte voor 2019

Als je écht succesvol wilt worden, moet je de lat zo hoog mogelijk leggen. Dat hoef je Elon Musk geen twee keer te zeggen. De oprichter van Tesla blinkt uit in het doen van bizarre uitspraken en vaak maakt hij nog waar ook. Of hij ook zijn nieuwste tweet werkelijkheid kan laten worden, moeten we nog maar gaan zien. Hij belooft namelijk dat we nog in 2019 overal in Europa onze Tesla’s kunnen opladen via het Supercharger-netwerk.

Een 100 procent dekking in Europa. Dat wil Elon Musk in 2019 gaan bereiken. Van Ierland tot Kiev en van Noorwegen tot Turkije (aldus Musk zelf). Dit maakte de Zuid-Afrikaanse ondernemer via Twitter bekend nadat iemand hem had gevraagd hoe het zit met de dekking in Ierland. Dit is goed nieuws voor alle Tesla gebruiker, want hiermee zou hij één van de grootste nadelen van elektrische rijden tackelen.

Werk aan de winkel voor Elon Musk

Nu is het namelijk nog steeds lastig om met je Tesla op vakantie te gaan. Je moet in dat geval echt goed plannen zodat je niet stil komt te staan met een lege accu. Superchargers zijn de ideale oplossing, want deze kunnen je Tesla in 40 minuten tot 80 procent opladen. Als Elon Musk het voor elkaar krijgt om een 100 procent dekking te garanderen, is dit weer een zorg minder. Dat gaat alleen geen gemakkelijke taak worden.

Elon Musk on Twitter

Yes. Supercharger coverage will extend to 100% of Europe next year. From Ireland to Kiev, from Norway to Turkey. https://t.co/7FQZgLCTVJ

Op dit moment zijn er 11.853 Superchargers. Dat is veel, maar Elon Musk had er eigenlijk al 18.000 willen hebben. Dat betekent dat Tesla nog behoorlijk wat werk aan de winkel heeft. Vooral in Oost-Europa moet flink doorgebouwd worden om die 100 procent dekking te gaan halen. Op deze kaart kun je precies zien waar de Superchargers al staan en welke er binnenkort bij gaan komen.

De Superchargers van Tesla in Nederland

Zo zien we dat Elon Musk ook hier in Nederland gaat bijbouwen. Op dit moment zijn er zestien actieve Superchargers in ons land te vinden. Daar moeten er in 2019 nog tien gaan bijkomen. Die zijn ook wel nodig, want vooral Nederlanders uit het Oosten moeten een flink stuk rijden naar de dichtstbijzijnde Supercharger of de grens overgaan.

Het zou mooi zijn als het Elon Musk lukt, want dan is er weer een reden minder om geen Tesla te kopen. Nu moeten ze alleen nog wat aan die hoge prijzen van hun bolides doen.

En kan iemand deze vrouw, die haar Tesla probeert vol te tanken, vertellen dat haar auto volledig elektrisch is?

WANT

Reageer op artikel:
Tesla baas Elon Musk doet ons Europeanen een flinke belofte voor 2019
Sluiten