Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 27 nov 2019

Tesla Cybertruck vs. Ford F-150: Elon Musk zet ze tegenover elkaar

Het zal je niet zijn ontgaan dat de Tesla Cybertruck is onthuld? Maar hoe verhoudt de futuristische bak zich tot een andere pick-up, zoals de Ford F-150? Elon Musk zet ze tegenover elkaar.

De onthulling ging niet zonder slag of stoot. Letterlijk. Tijdens de presentatie brak een ruit, maar Elon Musk kwam daarover al snel met een verklaring. De Tesla Cybertruck moet in ieder geval ‘onverwoestbaar’ zijn. Leuk en aardig, maar hoe zit het met de trekkracht? Ter vergelijking is de oersterke pick-up Ford F-150 van stal gehaald voor een battle.

Tesla Cybertruck vs. Ford F-150

Als Elon Musk een Tesla Cybertruck tegenover een Ford F-150 pick-up zet en er dan ook nog eens een filmpje van deelt, dan weet je wie er gaat winnen. En dat er vraagtekens bij gezet worden.

Elon Musk on Twitter

Cybertruck pulls F-150 uphill https://t.co/OfaqUkrDI3

Verrassend: de Tesla Cybertruck verslaat de Ford F-150 en er worden vraagtekens. Is de test eerlijk verlopen? Welke versies van beide pick-up trucks zijn er gebruikt? Sunny Madra, Vice President van Ford-X, wil de strijd in ieder geval opnieuw aangaan met Elon Musk. “Stuur ons een Cybertruck en dan doen wij de test voor je”, schreef Sunny Madra op Twitter. “Kom maar op”, reageerde Elon Musk. Wordt hopelijk vervolgd.

Elon Musk on Twitter

Bring it on https://t.co/pCnln1NdRO

Na maandenlange speculaties trok Elon Musk vorige week dan eindelijk het doek van de Tesla Cybertruck tijdens een spectaculaire presentatie. Er komen verschillende modellen op de markt. Het instapmodel, dat in 2021 op de markt komt, is de single motor RWD. Deze kan bijna 3.500 kilo trekken, heeft een actieraduius van ongeveer 400 kilometer en zit binnen 6,5 seconde op de 100 kilometer per uur. Prijskaartje: 39.900 dollar. Voor 10.000 dollar extra krijg je de Tesla Cybertruck dual motor AWD. Deze heeft een actieradius die richting de 500 kilometer gaat, doet een 0 tot 100 sprint in 4,5 seconden en heeft een trekgewicht van dik 4.500 kilo. Welke er tegenover de Ford F-150 stond kunnen we niet direct zien. Lees en bekijk hier meer.

Reageer op artikel:
Tesla Cybertruck vs. Ford F-150: Elon Musk zet ze tegenover elkaar
Sluiten