Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Wheels 28 nov 2019

Ford en Rezvani dagen Tesla uit na oneerlijke test met Cybertruck

De Tesla Cybertruck gaat pas in 2021 in productie, maar imponeert nu al dankzij de marketingskills van Elon Musk. Hij demonstreerde de trekkracht van zijn truck door een Ford F-150 een heuvel op te trekken.

Tesla Cybertruck vs. Ford F-150

Beide auto’s werden met hun laadbakken naar elkaar toe op de heuvel gezet. Er werd vervolgens een touw tussen gespannen, waarop een ouderwets potje touwtrekken begon. Daarbij leek de Cybertruck ook nog eens flink in het nadeel, want die moest de Ford de berg op trekken.

De conclusie leek duidelijk: de Cybertruck is een stuk krachtiger dan de Ford F-150. Perfecte marketing, al blijkt achteraf dat de test niet zo eerlijk was als je zou denken. Natuurkundige Neil deGrasse Tyson liet op Twitter weten dat de test zelfs uiterst oneerlijk was. De F-150 had namelijk geen grip op de achterwielen.

De laadbak was immers helemaal leeg en de motor ligt voorin, waardoor al het gewicht op de niet-aangedreven vooras kwam te liggen. Volgens deGrasse had het dan ook niet uitgemaakt wat Tesla tegenover de Ford had neergezet. Doordat elektrische auto altijd meer gewicht op de assen hebben zitten had elk model kunnen winnen.

Nieuwe test

De wetenschapper was zo vriendelijk zelf een eerlijkere test voor te stellen. Volgens hem kun je de test eerlijker maken door de Tesla Cybertruck nogmaals tegenover de Ford F-150 te zetten, maar dit keer compleet afgeladen. Dan is er bij beide auto’s maximale grip.

Ook is het dan handig als Tesla een eerlijkere concurrent uitkiest, zo merkte ook Ford zelf op. Elon Musk gebruikte namelijk het instapmodel van de F-150, met achterwielaandrijving. Gelukkig is de miljardair niet bang voor een uitdaging en ging hij op de uitdaging van Ford en deGrasse Tyson in. Volgende week vindt een nieuwe test plaats en kun je ook een nieuwe video verwachten.

Rezvani: nieuwe test, gratis design

Ook op een ander vlak zal de Cybertruck zich binnenkort moeten bewijzen, want ook Rezvani daagt Elon Musk uit. Dat is het merk achter de Rezvani Tank, een 1000 pk sterk voertuig dar bestand is tegen 7,62 mm kogels uit een AK-47.

Rezvani Tank
Rezvani Tank (Bron: Rezvani)

Ter vergelijking: de Tesla Cybertruck kan volgens Musk tegen kogels van 9mm. De uitdaging is meer dan duidelijk:

“Tesla, kom maar op met je ballen, dan komen wij met onze AK. Laten we een echte ballistische test doen, en als we dan toch bezig zijn, dan gaan we gelijk touwtrekken,” aldus Ferris Rezvani, CEO van het bedrijf.

Ook is hij niet te spreken over het design van de Cybertruck, want hij biedt aan om het gratis te verbeteren. Waar vrijwel elke andere CEO zich stil zou houden of zich zelfs beledigd zou voelen door dit soort uitdagingen, is het na jaren Musk volgen op Twitter zo goed als zeker dat hij hier enorm van kan genieten. Laat de video’s maar komen!

Autovisie

Reageer op artikel:
Ford en Rezvani dagen Tesla uit na oneerlijke test met Cybertruck
Sluiten