Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Wheels 5 juni 2020

Nederlandse Tesla Cybertruck is klaar en kan de miniatuur-weg op

Terwijl Elon Musk zich nog eens over de ramen van de échte Tesla Cybertruck buigt, rijdt er al een exemplaar in Nederland rond. Althans, een miniatuurversie.

De Nederlandse YouTuber Emiel Noorlander deelde de afgelopen tijd de progressie van zijn project. Nu is het hebbeding eindelijk af! Hij bouwde zijn eigen Cybertruck, maar dan in speelgoed-formaat en op afstand bestuurbaar.

Nederlandse Tesla Cybertruck

Waar speelgoedfabrikanten dan direct voor plastic kiezen, pakt Noorlander het anders aan. Het koetswerk van zijn Cybertruck bestaat namelijk net zoals de real deal uit aluminium. Daarvoor heeft hij één zeer dunne plaat laten uitsnijden, met een laser.

Vervolgens vouwde de YouTuber de aluminium plaat met de hand naar de vorm van de elektrische pick-up van Tesla. De basis van de op afstand bestuurbare cybertruck is afkomstig van een bestaande RC-auto, uit de lokale speelgoedwinkel. Noorlander heeft een hogere ophanging gerealiseerd door de veren en schokdempers anders te monteren.

Het koetswerk is bevestigd met magneten, en kan dus ook weer losgehaald worden. De Nederlander heeft naar eigen zeggen de krachtigste elektrische motor erin geplaatst die hij op die schaal kon vinden. De echte Tesla Cybertruck krijgt er overigens maar liefst drie.

Afbeeldingen: Emiel Noorlander

Eindresultaat en Hot Wheels

De wielen, bumpers en de wielkasten zijn met een 3D-printer vervaardigd. Daardoor komt het uiteindelijk design wat details betreft zeer dicht in de buurt van de echte Tesla Cybertruck.

In de onderstaande video laat Emiel Noorlander je het hele proces zien, inclusief het eindresultaat. Nu nog een miniatuur-hamer zoeken om mee op de ruiten te slaan… Wil je zelf ook een op afstand bestuurbare Cybertruck in huis halen? Check dan dit model van Hot Wheels, perfect voor Sinterklaas!

Reageer op artikel:
Nederlandse Tesla Cybertruck is klaar en kan de miniatuur-weg op
Sluiten