Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 5 aug 2020

Tesla Cybertruck komt toch naar Nederland, maar juich niet te vroeg

De Tesla Cybertruck is zonder enige twijfel de meest bizarre auto van de laatste jaren. De volledig elektrische pick-up van Elon Musk sloeg in als een bom. En ondanks een paar pijnlijke momenten tijdens de onthulling, wordt de Cybertruck goed gepreorderd. Althans in Amerika, want daar komt deze futuristische machine als eerste op de markt. Maar hoe zit het met Europa en Nederland?

Er was lange tijd onduidelijkheid over of de Cybertrack überhaupt de grote plas over zou komen. Gelukkig wordt deze stilte nu doorbroken door Elon Musk zelf. De Tesla topman maakt in een tweet bekend dat de kans groot is dat er een Europese versie gaat komen. Dit onthult hij bekend in een reactie op een vraag die hem via Twitter gesteld werd. De vragensteller liet weten geen trek te hebben in een Model Y, maar een Cybertruck wil. Zelf als deze Europese versie wat kleiner wordt.

Cybertruck nog niet geschikt voor Nederland

Daar ligt momenteel namelijk het grote probleem. De Cybertruck zoals deze eind 2019 aangekondigd werd, is niet geschikt voor Europa en al helemaal niet voor Nederland. Dat zit vooral in het formaat. De elektrische pick-up van Tesla is bijna zes meter lang. Het is echt een enorm gevaarte en daar hebben wij geen plek voor in onze parkeergarages.

Het lijkt er dus op dat er uiteindelijk een aangepast versie van de Cybertruck naar Europa gaat komen. Gezien de enorme populariteit van Tesla in Nederland mogen we verwachten dat de pick-up ook in ons land beschikbaar zal komen. De vraag is alleen wanneer dit gaat gebeuren en of hij er wel hetzelfde uit gaat zien.

Tesla heeft een plan B

In een eerder interview heeft Elon Musk namelijk al laten weten dat er een plan B is. Tesla heeft er in eerste instantie voor gekozen om iets bijzonders te maken. Dat is zeker gelukt, maar als blijkt dat consumenten dit niet willen, dan is Elon Musk bereid om concessies te doen. Er is dus een kans dat de tweede generatie Cybertruck een stuk minder extreem gaat worden.

Eerst maar eens kijken hoe de Cybertruck het gaat doen in Amerika. De pick-up van Elon Musk is nu te bestellen en de eerste exemplaren moeten eind volgend jaar van de band gaan rollen. Mocht je plannen hebben om er daar eentje te bestellen en naar Nederland te verschepen, doe dit dan niet. In de huidige vorm zijn er namelijk verschillende reden waarom je hier waarschijnlijk niet de weg op mag in een Cybertruck. Welke dat zijn lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla Cybertruck komt toch naar Nederland, maar juich niet te vroeg
Sluiten