Monsterrekening voor Duitser die per ongeluk 28 Tesla’s bestelt

We zijn allemaal mensen en dat betekent dat we allemaal wel eens een fout maken. Wanneer dat gebeurt hoop je dat de schade beperkt blijft. Helaas voor een Duitser die een Tesla Model 3 wilde kopen, was dat niet het geval. Bij het online bestellen ging er iets niet helemaal waardoor hij 28 Tesla’s bestelde.

Dit bizarre verhaal verscheen onlangs op Reddit. De zoon van de man die het overkwam deelde daar het verhaal. Hij onthulde dat zijn vader per ongeluk 28 Tesla’s bestelde en vervolgens een monsterlijke rekening ontving. Daarnaast legt hij uit hoe deze bestelling zo enorm fout kon gaan.

Duitser bestelt per ongeluk 28 Tesla’s

Het kopen van een nieuwe Tesla doe je het snelste en gemakkelijkste online. Je gaat naar de officiële website en kiest daar je Tesla naar keuze. Vervolgens voeg je nog wat leuke extra’s toe en vul je netjes al je gegevens in. Vervolgens druk je op de knop om de bestelling te bevestigen en klaar is Franz.

Dat is precies wat de Duitser deed, maar toen hij geen bevestiging kreeg dat zijn bestelling gelukt was, drukte hij nog een keer op de knop. En nog een keer. En nog een keer. Je kunt nu waarschijnlijk wel raden hoe vaak de man uiteindelijk opnieuw op de knop drukte. Inderdaad, 28 keer. Helaas voor hem werkte het systeem wel gewoon en bestelde hij met iedere klik nog een Tesla Model 3.

Bijna anderhalf miljoen euro

De Duitser had dit op dat moment nog niet in de gaten. Pas toen een paar uur later de bevestiging en de factuur in zijn mailbox verscheen, werd alles duidelijk. Met iedere klik had hij een Tesla Model 3 ter waarde van 52.000 euro besteld. En snel rekensommetje leert ons dat onderaan de streep een bedrag van bijna anderhalf miljoen euro stond.

Tesla Model 3 kopen
(Afbeelding: Wheelsage / SRT)

Nadat hij bijna een hartverzakking kreeg, belde de man met Tesla om uit te leggen dat dit niet zijn bedoeling was. Gelukkig kon de bestelling nog geannuleerd worden, maar daar vroeg Tesla wel een bedrag van 100 euro per auto voor. Gelukkig liet het merk zich niet veel later van haar beste kant zien en vertelde de man dat hij de bestelling kosteloos mocht annuleren.

Eind goed, al goed

Inmiddels heeft de man opnieuw via internet een Tesla Model 3 gekocht. Ditmaal bleef hij na één keer geklikt te hebben rustig wachten op de bevestiging. Die volgde al snel en dus kan de man over een paar maanden eindelijk genieten van zijn nieuwe auto.

Lees ook: Tesla valt keihard door de mand bij toonaangevende kwaliteitstest

Autovisie

Reageer op artikel:
Monsterrekening voor Duitser die per ongeluk 28 Tesla’s bestelt
Sluiten