Redactie
Redactie Cars 30 mrt 2017

Tesla komt met Autopilot update en productie Model 3 goed op weg

Wat je ook denkt van Tesla, het Californische bedrijf is hoe dan ook de koning in het vermarkten van hun producten door op een hedendaagse en persoonlijke manier de fans te enthousiasmeren. De twee belangrijkste nieuwtjes die de afgelopen dagen vanuit Tesla’s HQ verschenen, lees je hieronder.

In dit artikel

  • Krijg je een update over de Autopilot
  • Delen we nieuwe beelden van een rijdende Model 3
  • Leestijd: ongeveer 3 minuten

De Autopilot is na de update nog slimmer, sneller en komt weer een stapje dichterbij de zelfrijdende auto. De over-the-air (OTA) update, die om de twee weken via mobiel internet in alle Tesla’s wordt gepompt, geeft bestuurders sinds gisteren namelijk nieuwe mogelijkheden op het gebied van Lane Control System en Autosteer.

Zo is de maximale snelheid waarop je de Autosteer kunt gebruiken, verhoogt van 90 km/h naar 130 km/h. Het vernieuwde Lance Control System geeft vanaf heden vroegtijdige waarschuwingen tijdens het wisselen van banen én biedt de mogelijkheid om de Tesla automatisch van rijbaan te laten wisselen indien de Autopilot is ingeschakeld. Dit gebeurt pas nadat je zelf het knipperlicht hebt ingeschakeld.

Model 3 productie in volle gang

Het ziet er naar uit dat de productie van de Model 3 mooi op schema ligt. In een – niet zo héél boeiende video – die onlangs werd gedeeld door Elon Musk, zie we hoe een ogenschijnlijk complete Model 3 vol optrekt en vervolgens net zo hard in de ankers gaat. Qua uiterlijk lijkt ‘ie nauwelijks af te wijken van het gepresenteerde concept.

Een vierwielaandrijving van Tesla’s instapmodel blijft vooralsnog uit. Wél staat vast dat het dashboard geen knoppen kent, maar enkel een gigantisch touchscreen en een stuur. De release van de Model 3 staat voor het einde van dit jaar gepland.

Reageer op artikel:
Tesla komt met Autopilot update en productie Model 3 goed op weg
Sluiten