Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Reageer jij sneller dan Tesla’s automatische noodrem? Test het hier

Net als bijna alle andere moderne auto’s zijn ook de bolides van Tesla voorzien van vele high-tech systemen. Eentje daarvan is dat de auto zelf gevaren kan herkennen en vervolgens de rem intrappen. Goed voor de veiligheid, maar is zo’n systeem eigenlijk wel sneller dan jij bent? Dat kun je nu gaan testen.

Select Car Leasing heeft een simulatiespel ontwikkeld waarin jij plaatsneemt achter het stuur van een Tesla Model 3. Hierin rijd je over een rustige weg, maar er komt op een gegeven moment een goede reden om flink te remmen. In de praktijk zou een Tesla dat zelf doen, maar in dit spel staat de Auto Brake uitgeschakeld. Je zult dus zelf moeten ingrijpen.

Neem het op tegen Tesla’s Auto Break

Grote kans dat je de auto op tijd tot stilstand brengt, maar lukt het je ook om dit sneller te doen dan een Tesla zelf zou kunnen? Op die vraag krijg je nu dus een antwoord. Althans, naar schatting. Tesla onthult namelijk geen exacte cijfers als het over de reactietijd van hun systemen gaat.

Toch geeft het spel van Select Car Leasing een redelijk betrouwbaar beeld. De makers hebben meerdere video’s waarin het remsysteem in werking treedt namelijk grondig geanalyseerd. Hieruit werd de conclusie getrokken dat het systeem een reactietijd heeft van ongeveer 0,3 seconden. Dat is snel, maar is te verslaan. Het is ons in ieder geval gelukt. Klik hier om het zelf te proberen.

Tesla Autopilot
Onze snelste tijd. (Afbeelding: screenshot Select Car Leasing)

Mocht het je ook gelukt zijn om Tesla’s Autopilot te verslaan, dan is dat nog geen reden om de remhulp uit te schakelen. Wat je namelijk niet moet vergeten is dat je in de praktijk nooit zo snel zult zijn. Bij het spel zit je volle focus te wachten op dat ene moment. In de praktijk is dat niet het geval en zul je gegarandeerd later reageren. Dus laat de zogenaamde AEB maar gewoon aanstaan.

Nog sneller van nul naar honderd

Een Tesla kan niet alleen snel tot stilstand komen, maar is ook nog eens belachelijk rap weg. De snelste versie van de Model S zit in 2,6 seconde de 100 km/u en die tijd gaat binnenkort mogelijk aangescherpt worden. Tesla komt binnenkort namelijk met een letterlijk beestachtige modus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Reageer jij sneller dan Tesla’s automatische noodrem? Test het hier
Sluiten