Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 29 mei 2019

Tesla doet mysterieuze aankondiging in China, wat wil Elon Musk?

Spontaan in brand vliegende auto’s, een faillissement dat op de loer ligt; Tesla komt de laatste tijd niet altijd even positief in het nieuws. Dus lijkt het de markt te willen veroveren in China. Het bedrijf van Elon Musk deed deze week een mysterieuze aankondiging op Weibo.

Gaat Tesla China veroveren?

Weibo is het Chinese equivalent van Twitter, niet een platform dat we dagelijks afstruinen. Het was tech-website Electrek dat de aankondiging oppikte en het gissen is begonnen. Wat duidelijk is, is dat het mysterie op vrijdag 31 mei wordt onthuld en alleen bestemd is voor de markt in China.

tesla, aankondiging, china, elon musk, weibo

Wat vertelt deze aankondiging van Elon Musk?

Je kunt uren staren naar de bovenstaande aankondiging, maar veel wijzer word je er niet van. Uiteraard wordt er van alles gesuggereerd. Met een beetje fantasie zie je een rode Tesla voorbij flitsen, wat zou kunnen duiden op een nieuw model of aangepast model dat alleen in China uitkomt.

Ook zou het kunnen dat er nieuws is rond de Tesla Gigafactory 3, die Elon Musk op dit moment laat bouwen in China. Maar dat zou weer niet matchen met de Chinese tekst in de aankondiging, die zou duiden op een verrassing. Op Twitter laat Elon Musk in ieder geval niets los over de mysterieuze aankondiging in China.

Het geld raakt op

Een laatste optie is een volledige of gedeelde overname door China, te weten dat Tesla in nood zit. “Als we zo doorgaan, is binnen 10 maanden ons geld op”, zei Elon Musk onlangs. Ondanks een fundraiser waarmee onlangs 2,7 miljard dollar werd binnengeharkt, is de nood hoog bij Tesla. “Dit is veel geld, maar het geeft ons in feite maar 10 maanden tijd om het verlies uit het eerste kwartaal te compenseren. Daarna zitten we zonder geld, als er niks gebeurt.” We zouden zeggen: speculeer er lekker op los, vrijdag 31 mei brengt Tesla het hoge woord eruit.

Reageer op artikel:
Tesla doet mysterieuze aankondiging in China, wat wil Elon Musk?
Sluiten