Redactie
Redactie Grooming 16 okt 2015

Helemaal terug: de pompadour

In ‘Best of Manners’ kijken we naar in het verleden gepubliceerde artikelen die we gewoon nog een keer onder jouw aandacht moéten schuiven. Grote kans dat je deze pareltjes namelijk gemist hebt. Dit artikel met vijftien slimme haartips werd oorspronkelijk gepubliceerd op 7 februari 2014.

Nooit gedacht dat een vrouwenkapsel dominant zou worden bij heren, of wel? En toch, wie kijkt naar het modebeeld ziet daar de pompadour als één van de kapsels nadrukkelijk bovenuit springen. De pompadour is vernoemd naar de maîtresse van koning Louis de Vijftiende. Lange tijd was het een populair kapsel onder vrouwen, natuurlijk wel gedragen op een toepasselijke lengte. En toen kwam Elvis Presley. De pompadour werd huge onder mannen en is dat anno twintigveertien opnieuw het geval. Laat je inspireren door de moderne variant van dit kapsel.

Klassieke pompadour

De klassieke pompadour is niet te kort. Bovenop niet, maar vooral aan de zijkanten niet. In de klassieke pompadour zie je in principe nergens de hoofdhuid. Deze stijl biedt ruimte voor een wat lossere benadering: de kuif hoeft niet per se slick of strak te zijn, een natuurlijke look kan prima.

Moderne pompadour

De moderne pompadour is, hoe zullen wij het zeggen, iets meer hipster influenced. Een dik aangezette, langere kuif maar met korte, dikwijls opgeschoren zijkanten. Hierdoor vertonen de zijkant en de bovenkant een sterker contrast. De moderne variant werkt het beste wanneer-ie strak wordt gezet. Zorg dus voor een goede wax or haargel.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Helemaal terug: de pompadour
Sluiten