Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 10 mrt 2020

Lacoste brengt drie iconische ‘tennis sneakers’ opnieuw op de markt

Tennis-sneakers zijn het helemaal in 2020 en dan kan moeder aller tennismerken Lacoste natuurlijk niet achterblijven met een nieuwe collectie. Het Franse modemerk gaat terug in de tijd en komt met de heruitgave van drie iconische modellen.

Iconische tennis-sneakers

Lacoste heeft de gave om uiterst stijlvolle tennis-sneakers af te wisselen met modellen die zelfs de Aktiesport niet weet te slijten. Wij richten ons op de eerste categorie. Drie iconische tennisschoenen worden op nieuwe uitgebracht: René uit 1963, G80 uit 1987 en V-Ultra uit 2000.

lacoste, rene, tennisschoenen, tennis-sneakers, drie

1. Lacoste René OG

Om te beginnen met René, een model dat een ode brengt aan de beroemde Franse tennisspeler René Lacoste, die in 1933 het merk oprichtte. De polo was geboren, maar voor dit model tennis-sneakers spoelen we vooruit naar 1963. Tennisschoenen waren toen nog plat, wit en basic. De heruitgave van Lacoste’s eerste tennisschoen kost 72,99 euro.

lacoste, rene, tennisschoenen, tennis-sneakers, 1963
(Afbeelding: Lacoste)

2. Lacoste G80 OG

Door naar de jaren 80. Er was inmiddels meer bekend over demping in schoenzolen, maar het design was nog steeds minimalistisch en vrij plat. Het model Lacoste G80 kwam in 1987 uit en werd vooral ontworpen voor de hardere ondergronden. Stijlvol en tijdloos. Je koopt de old school tennis-sneakers voor 110,99 euro.

lacoste, rene, tennisschoenen, tennis-sneakers, 2
(Afbeelding: Lacoste)

3. Lacoste V-Ultra OG

Het model V-Ultra werd in het jaar 2000 uitgebracht en ademt zeroes. Zo horen tennis-sneakers eruit te zien. In de tijd dat ze werden gelanceerd, droeg je ze alleen naar de tennisbaan en als ze versleten waren tijdens het grasmaaien. Nu draag je ze ook onder een pantalon of relaxed fit spijkerbroek. Ze kosten 128,99 euro.

lacoste, rene, tennisschoenen, tennis-sneakers, v-ultra
(Afbeelding: Lacoste) (Afbeelding: Lacoste)

René Lacoste produceerde niet alleen tenniskleding, maar golf- en de zeilkleding. In 1951 begon het bedrijf met het produceren van gekleurde shirts. Daarvoor leverde het merk uitsluitend in de kleur die het merk zelf ‘tennis white’ noemden. In 1952 werden de shirts naar Amerika geëxporteerd, waar de groene krokodil al snel upper class-imago kreeg. Het bedrijf wordt nog altijd geleid door de familie Lacoste zelf.

👟 Check ook: Nike domineert in sneaker-top 10 van het afgelopen jaar

Reageer op artikel:
Lacoste brengt drie iconische ‘tennis sneakers’ opnieuw op de markt
Sluiten