Tenet: nieuwe film Inception-regisseur komt alvast naar Nederland

Fans hebben lang moeten wachten op de volgende film van Christopher Nolan. Tenet, de nieuwe blockbuster van de Inception– en Dunkirk-regisseur, is al een tijdje af. Maar door de huidige pandemie en vooral de huidige situatie in Amerika werd Tenet meermaals uitgesteld.

Christopher Nolan wilde dat de Amerikaanse bioscopen weer open zouden gaan met Tenet als grote blockbuster. Een digitale release was voor de Dark Knight-regisseur geen optie. Ook staat Nolan er bekend om dat hij het plot van zijn films altijd zo lang mogelijk geheim houdt. Zo weten we naast een hele algemene synopsis praktisch niks over het verhaal van Tenet.

Het eeuwige dilemma

Daarom was de regisseur naar verluidt ook tegen een gefaseerde wereldwijde lancering. Als je een film eerst in Europa uitbrengt, dan bereiken plotdetails en spoilers vanzelf Amerika. Toch is dat precies wat nu gaat gebeuren, nu de situatie er in de Verenigde Staten er eerder slechter dan beter op is geworden.

Uiteindelijk wil Warner Bros. vooral geld verdienen. Gisteravond werd bekendgemaakt dat Tenet vanaf 26 augustus gewoon in Nederland te zien zal zijn. Vue zal die avond in al zijn vestigingen op elk scherm de langverwachte blockbuster tonen.

Tenet in Nederland

Bij Pathé kunnen enkel Unlimited-leden al op 26 augustus de film checken. De rest komt aan de beurt vanaf 27 augustus. De actiethriller zal in ieder geval in de eerste weken in tientallen zalen te zien zijn bij de bioscoopgigant. Dat is ook niet zo gek: naast wat toffe Tarantino-acties is er vrijwel niks nieuws te zien in de bios.

Ook goed om te weten: Tenet is opgenomen met IMAX-camera’s en is enkel bij Pathé in dat formaat te zien. Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn enorm verheugd dat Warner Bros. Pictures Tenet alvast een Europese release geeft. (…) Het recente succes van de films Rundfunk: Jachterwagter en Scoob! hebben bewezen dat, ondanks de beperkte capaciteit die we moeten voeren, tienduizenden Nederlanders de weg naar onze bioscopen weten terug te vinden. Wij kijken samen met hen uit naar 27 augustus.”

Tickets bij Pathé en Vue

Tickets scoren? Zorg dat je er snel bij bent! Door het beperkte aantal bezoekers dat een bioscoopzaal in mag zal het snel gaan. Zowel bij Vue als Pathé gaat de kaartverkoop op 3 augustus van start.

Reageer op artikel:
Tenet: nieuwe film Inception-regisseur komt alvast naar Nederland
Sluiten