Tenet: Christopher Nolan toont ambitieuze ‘James Bond’-film

Christopher Nolan is een van de beste regisseurs van dit moment, daar bestaat geen twijfel over. De Dark Knight-trilogie, Inception, Dunkirk, The Prestige, en ga zo maar door. Zijn CV spreekt voor zich. Op dit moment is Nolan bezig met zijn geheimzinnige nieuwe project: Tenet.

Christopher Nolan over Tenet

Ondanks al die grootschalige films die de regisseur al achter de rug heeft wordt Tenet nog ambitieuzer. Althans, dat is wat Christopher Nolan beweert tegenover Entertainment Weekly:

“We beginnen vanuit het oogpunt van een spionage-film, maar we gaan verschillende kanten op … We kruisen een paar verschillende genres op een hopelijk spannende en frisse manier. [Producent] Emma [Thomas] en ik hebben veel grootschalige producties gemaakt, maar dit is zeker de grootste in termen van internationaal bereik. We filmden in zeven landen over de hele wereld, met een enorme cast en enorme setstukken. Er is geen twijfel over dat dit de meest ambitieuze film is die we ooit hebben gemaakt. ”

James Bond en de eerste beelden

Er is nog steeds geen officiële synopsis beschikbaar, maar geruchten wijzen op een soort ‘James Bond met tijdreizen’. Nu Nolan het spionage-element heeft bevestigd lijkt dat ook te gaan kloppen. Het is de grote vraag welke andere genres hij erbij gaat pakken, maar fans van de regisseur kunnen opnieuw een spectaculaire achtbaanrit verwachten.

Naast die mooie beloftes zijn ook de eerste officiële beelden van Tenet vrijgegeven. In een tweetaal foto’s zien we John David Washington en Robert Pattinson in actie:

Christopher Nolan Tenet
Bron: Entertainment Weekly
Christopher Nolan Tenet
Bron: Entertainment Weekly

Robert Pattinson speelt binnenkort tevens Batman, een iconische superheld die Nolan eerder zelf regisseerde. Hopelijk krijgen we nog voor het einde van 2019 een eerste trailer van Tenet te zien, of begin januari. Dat mag ook wel, want Tenet komt namelijk al op 17 juli 2020 uit.

Rest van de cast

Naast Washington en Pattinson bestaat de cast onder andere uit Elizabeth Debicki (Guardians of the Galaxy Vol. 2), Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), en Kenneth Branagh (Dunkirk). En, zoals bij Nolan traditie is, kun je ook rolletjes voor Cillian Murphy en Michael Caine verwachten.

EW

Reageer op artikel:
Tenet: Christopher Nolan toont ambitieuze ‘James Bond’-film
Sluiten