Redactie
Redactie Films & Series 2 juni 2017

Gaming Manners: Tekken 7 is beter dan we hoopten!

Gamen is waarschijnlijk één van je favoriete hobby’s, maar je bent druk en dus volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In Gaming Manners houden Manners en game-expert Jelle van Es van Pixelcake.nl je op de hoogte van zaken die je moet weten. Vandaag: Tekken 7.

In de wereld van games heb je een aantal series die al veel jaren meegaan. Deze week is er een nieuw deel verschenen van één van die series: Tekken 7. Sinds we gamen op de ouwe grijze PlayStation, spelen we Tekken. Elke nieuwe spelcomputer uit de PlayStation-familie heeft een nieuw deel mogen ontvangen en een paar jaar geleden werd de serie ook op de Xbox-consoles uitgebracht. Tekken 7 komt nu uit op de PlayStation 4, Xbox One, pc en blijkt na een week intensief spelen echt de moeite waard te zijn.

Nostalgie

Tekken 7 combineert gevoelens van nostalgie met moderne elementen. De vechtersbazen spatten van je scherm, omgevingen ogen fantastisch en wanneer je toffe moves uit je mouw gooit, dan wekt dat alleen maar meer plezier op. De nostalgie zit ‘m in het feit dat je een groot aantal personages uit voorgaande games tegenkomt. Denk daarbij aan bazen als Paul, Law, Hwoarang, Heihachi, Jin, Kazuya en Eddy. Namen waarvan het Tekken-hart alleen maar sneller gaat kloppen.

In totaal zijn er meer dan veertig personages waar je uit kunt kiezen, evenals een aantal nieuwe strijders. Het mooie van deze hoeveelheid is dat je telkens weer verrast wordt door de capriolen die jouw tegenstanders uitvoeren. En net op het moment dat je denkt door te hebben hoe je tegenstander speelt, zul je merken dat er meerdere tactieken zijn om als winnaar uit de arena te stappen. Dat maakt de game zeer lang speelbaar.

Rage Arts

Bovendien zijn er een aantal aanpassingen in de gameplay gedaan, waaronder Rage Arts. Wanneer je health-meter zo goed als leeg is, kom je in een Rage-modus terecht. Klappen die je dan geeft, komen een stuk harder aan. Nog interessanter is het feit dat je in die situaties de mogelijkheid hebt om een speciale aanval uit te voeren. Wanneer dat succesvol gebeurt, ram je er bijna een halve health-balk van je tegenstander af. Hierdoor is de strijd tot het allerlaatste moment superspannend.

Je vriendin als vijand

Qua modi hebben we niks te klagen. De game komt het beste tot zijn recht waneer je hem tegen je vrienden speelt, omdat je dan heerlijk kunt trashtalken en elkaar op kunt naaien. Er is daarentegen ook genoeg te beleven wanneer je in je eentje speelt.

Zo heb je een uitgebreide story-modus, waarin de strijd tussen Heihachi en Kazuya centraal staat. Sinds de eerste Tekken hebben de twee kemphanen al een hekel aan elkaar en de saga komt in dit deel tot een einde. Via mooie cinematische video’s wordt het verhaal uitgelegd en krijg je mee wie aan welke zijde strijdt.

Daarnaast zijn er nog modi zoals Arcade, Treassure Hunt (verdien geld om gear voor je personages te kopen, om er zo uniek uit te zien) en natuurlijk een online modus. In die laatste kun je de rest van de wereld uitdagen, wat precies werkt zoals we hoopten.

Als totaalplaatje is Tekken 7 meer dan geslaagd. Het is een heerlijke game om mee aan de slag te gaan als je op je game-avond met vrienden iets anders wil dan FIFA 17.

Reageer op artikel:
Gaming Manners: Tekken 7 is beter dan we hoopten!
Sluiten