De volgende tegenstander van Khabib is bekend en het is niet Conor McGregor

Sinds hun laatste gevecht op 6 oktober zijn we aan het speculeren tegen wie Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor nu gaan knokken. Krijgen we een rematch? Of mag iemand anders het nu gaan proberen om de ongeslagen Rus zijn titel af te pakken. Op die vraag hebben we nu deels antwoord, want de volgende tegenstander van Khabib Nurmagomedov is bekend.

Dat is dus niet de grofgebekte Ier geworden, maar interim kampioen Dustin Poirier. De Amerikaan pakte die titel door landgenoot Max Holloway (kampioen vedergewicht) na vijf intense rondes op jurybeslissing te verslaan. De 30-jarige Poirier mag zich interim kampioen noemen omdat de echte kampioen, Khabib Nurmagomedov, op dat moment nog geschorst was. Die maandenlange schorsing kreeg hij omdat hij na het gevecht tegen McGregor de coach van de Ier aanviel.

Khabib Nurmagomedov mag zijn UFC titel gaan verdedigen

Dat vechtverbod komt ten einde en dat betekent dat hij de octagon weer in mag. Dat gaat dus tegen Poirier gebeuren. Het duel zal het hoofdgevecht zijn van UFC 242 op 7 september in Abu Dhabi. Daar zal hij niet alleen zijn titel verdedigen, maar ook zijn ongeslagen status. De man uit Dagestan won al zijn 27 gevechten. Dat deed hij acht keer op knock-out, negen keer op submissie en tien keer op jurybeslissing. Deze statistieken laten zien hoe divers Khabib is als vechter.

Khabib “The Eagle” Nurmagomedov || Highlights 2018 HD

Like video? Don’t forget to subscribe! YouTube: https://www.youtube.com/c/BestWorldFighters Twitter: https://twitter.com/best_fighters

Maar wat betekent dit voor Conor McGregor? De Ier met de grote mond was lange tijd de grote man binnen de UFC, maar zakt nu toch langzaam verder weg. Dat hij nog geen gevecht gepland heeft, is ook deels aan de Ier zelf te wijten. Conor McGregor wil een aandeel in de UFC en stelt dit als eis voor zijn volgende gevecht. Dana White lijkt hier niet aan mee te willen werken en dus gaat de lightweight divisie gewoon verder zonder de Ier.

Conor McGregor blijft op de bank

Dat wordt tevens duidelijk uit een ander gevecht dat gepland staat. Dit weekend staan in Chicago namelijk Tony Ferguson en Donald Cerrone tegenover elkaar. Zij zijn respectievelijk de nummers twee en vier in de lightweight divisie. De winnaar van dat gevecht zal ongetwijfeld de volgende zijn die voor de titel mag gaan vechten. Conor McGregor staat derde, maar wordt dus overgeslagen. Dat terwijl de Ier regelmatig in verband gebracht werd met Donald Cerrone. Dat gevecht gaat er (voorlopig) niet komen en dus moet McGregor wachten op een andere tegenstander.

CNN

Reageer op artikel:
De volgende tegenstander van Khabib is bekend en het is niet Conor McGregor
Sluiten