Joris van Velzen
Joris van Velzen Schoenen 25 jul 2016

Draag jij nog teenslippers buitenshuis? Nu niet meer

Teenslippers zijn comfortabel en prima voor in huis, maar daar buiten wil je natuurlijk wat stijlvoller voor de dag komen. Maarja, dat verdomde comfort van die slippers hè? No worries: er zijn voldoende stijlvolle én comfortabele alternatieven.

Sandalen

Sandalen bieden je dezelfde zomerse look als teenslippers, maar je komt er aanzienlijk stijlvoller mee voor de dag. Ook op sandalen rustte lange tijd een klein taboe en toegegeven: we kennen allemaal het beeld van die toerist met z’n sandalen (en sokken, bibber…), maar een goed paar sandalen onder fraaie shorts is een prima look voor de stijlvolle man.

Espadrilles

Heerlijk licht en luchtig en te combineren met zowel shorts als een chino. Minimalistischer mét behoud van stijl kun je waarschijnlijk niet gaan. Espadrilles doen het goed op het strand, in je vrije tijd, op het terras. Met andere woorden: zolang de setting informeel is zit je met espadrilles goed.

Geweven slipons

Een zeer fraaie en in Nederland te vaak genegeerde schoen. De chique zomerschoen bij uitstek, want met een goede geweven slipon sla je ook tijdens iets formelere gelegenheden zeker geen modderfiguur.

Mocassins

Mocassins zijn prima allrounders. Ze zijn doorgaans net even wat draagbaarder dan de geweven slipons en bovendien iets steviger dan espadrilles. Wil jij er niet alleen classy uitzien op het terras, maar ook nog even de stad in duiken of een stuk wandelen, dan zijn mocassins prima schoenen voor jou.

Je weet wat je aan je voeten moet hebben in de zomer. Maar hoe zit dat met de rest van je kleding? Check onder andere deze artikelen voor zomerse inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Draag jij nog teenslippers buitenshuis? Nu niet meer
Sluiten