Redactie
Redactie Wheels 30 jan 2019

Te Koop: Jaguar 2016 Jaguar C-X75 uit James Bond’s Spectre

Jaguar is geen vreemde in de spotlights: het automerk verschijnt sinds jaar en dag in allerhande vorm in films en andere media. En hoewel de 2016 Jaguar C-X75 wellicht niet direct je interesse wekt als de meest iconische auto van het merk, heeft ‘ie wel degelijk een naam gemaakt in de studio’s van Hollywood. Deze supercar werd namelijk als stuntauto gebruikt in James Bond’s Specte.

Jaguar x James Bond

De internationale superspion staat bekend om zijn liefde voor luxe auto’s, dus toen Jaguar zeven versies van de C-X75 beschikbaar stelde, bleek het direct een gelukkig huwelijk. Vier van de auto’s werden gebruikt als stuntauto’s in de film, waaronder de variant die je hieronder ziet.

De C-X75 werd onthuld op de Autosalon van Parijs in 2010 als een concept car en won aldaar verschillende prijzen, waaronder ‘Best in Show’ en ‘Classic Concept Award’. De specs zijn echter allesbehalve conceptueel. De C-X75 is goed voor 778 pk die uit een 5-liter twin turbo worden geperst. Dit pronkstuk is nu verkrijgbaar, maar de prijs is – precies zoals het een Bond-auto betaamt – top secret.

Reageer op artikel:
Te Koop: Jaguar 2016 Jaguar C-X75 uit James Bond’s Spectre
Sluiten