Heeft Marvel zijn nieuwe Wolverine te pakken? Taron Egerton reageert

Het is achteraf moeilijk om je voor te stellen, maar Hugh Jackman was een vrijwel onbekende acteur voor hij Wolverine begon te spelen. Hij heeft zijn huidige sterrenstatus dus vrijwel volledig aan het Marvel-personage te danken. Andersom zou je ook kunnen stellen dat Jackman ervoor gezorgd heeft dat Wolverine zo populair is anno 2019.

Wie is de nieuwe Wolverine?

Na negen keer de superheld gespeeld te hebben besloot de Australiër er na Logan mee te stoppen, een prachtige afsluiter van 17 jaar Wolverine. Geen enkele studio zou echter zo’n lucratief personage op de plank laten liggen, dus al sinds voor Logan uitkwam doen er geruchten de ronde over wie de mantel over gaat nemen.

Sterker nog, nu de rechten voor X-Men weer bij Marvel liggen heeft studiobaas Kevin Feige al toegegeven dat er al een reboot in ontwikkeling is. Het is dus slechts een kwestie van tijd voor het grote publiek kennis gaat maken met een nieuwe Wolverine. Maar wie gaat er rondrennen met de iconische bakkebaarden?

De grote favoriet in de race is Taron Egerton. De 29-jarige acteur schitterde de afgelopen jaren onder andere in The Kingsman films en Rocketman. Met die laatste film en de animatiefilm Sing bewees Egerton tevens dat hij goed kan zingen. Iets wat Hugh Jackman ook deed in verschillende films. Voor de fans is het duidelijk: Egerton moet de nieuwe Wolverine worden.

Publieksfavoriet Taron Egerton reageert

Dankzij een recent interview weten we nu ook hoe de jonge acteur er zelf over denkt:

“Ik hou van die films en ik heb veel vrienden die een rol spelen in de franchise en ze vinden het geweldig, ze hebben echt een geweldige tijd … Ik weet het niet. Ik vind het Logan-ding echt interessant. Ik ben er een beetje verbijsterd over. Ik heb me nooit het Wolverine-type gevoeld. Ik denk dat die nog een paar jaar op zich laat wachten. Ik weet dat Kevin Feige ook heeft genoemd dat het nog een paar jaar gaat duren. Misschien zie ik er over een paar jaar ruw genoeg uit. Ik heb geen geheim gemaakt van het feit dat ik een fan ben van die films en natuurlijk zou ik er graag deel van uitmaken. ”

Taron Egerton Wolverine
Taron Egerton en Hugh Jackman (Bron: LEON NEAL / AFP)

Egerton geeft dus zelf ook toe dat hij niet het typische uiterlijk heeft dat je bij een Wolverine zou verwachten. Marvel heeft met zijn Cinematic Universe echter bewezen dat je niet altijd letterlijk de comics hoeft te volgen.

Feige en Co. namen tot nu toe vele risico’s en creatieve vrijheid, met bijna altijd steengoede films als vervolg. Bovendien kun je met een jonge acteur als Taron Egerton nog jaren vooruit, zodat je uiteindelijk alsnog een oudere Wolverine op het witte doek kunt toveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

?Lees ook: Slechterik gezocht: Marvel heeft de volgende Thanos al in het vizier

ComicBook

Reageer op artikel:
Heeft Marvel zijn nieuwe Wolverine te pakken? Taron Egerton reageert
Sluiten