Quentin Tarantino legt even haarfijn uit waarom Netflix helemaal niet zo chill is

Tegenwoordig is het simpel. Als je een film wil kijken, ga je languit op de bank liggen en zet je Netflix aan. That’s all. Vroeger was dat wel even anders. Toen moest je weer en wind trotseren en op je fietsje naar de videotheek. Daar zocht je vervolgens uren rond om uiteindelijk naar huis te gaan met een stapeltje videobanden. Dit kunnen we ons nu niet meer voorstellen, maar is deze verandering eigenlijk wel zo positief als we denken? Volgens Quentin Tarantino niet.

Zelfs als je geen fan bent van zijn films kun je niet ontkennen dat deze man briljant is. Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight. Stuk voor stuk fantastische en unieke films. Tarantino is dus niet zomaar iemand in de filmwereld. Hij hoort thuis tussen de beste filmmakers. Wanneer hij praat, luisteren wij aandachtig. Zo ook toen hij onlangs duidelijk maakte dat hij absoluut geen fan is van Netflix.

Weg met Netflix

Zijn belangrijkste beweegreden om geen abonnement te nemen op Netflix, komen voornamelijk voort uit nostalgie. Vroeger was alles nu eenmaal beter. Zo maakt Quentin Tarantino nog steeds gebruikt van ouderwetse film technieken en methodes. Maakt dit hem een oude man die krampachtig vasthoud aan vroeger? Misschien een heel klein beetje, maar er zit ook zeker een kern van waarheid in zijn rant tegen Netflix.

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino legt even haarfijn uit waarom Netflix helemaal niet zo chill is
Sluiten