Tarantino tipt 10 films om vóór Once Upon a Time in Hollywood te kijken

Quentin Tarantino gaat naar eigen zeggen bijna met pensioen. Een van zijn laatste films wordt Once Upon a Time in Hollywood, die nu al mensen heeft gechoqueerd. Nu de releasedatum van 15 augustus dichterbij komt, is het tijd om wat voorwerk te doen. Tarantino tipt tien films die je moet zien voor zijn nieuwste pareltje.

10 films die je volgens Tarantino moet kijken voor Once Upon a Time in Hollywood

De regisseur heeft op verzoek tien films geselecteerd die zijn inspiratiebron vormden voor zijn nieuwe film en die jij eigenlijk ook moet zien voordat je Once Upon a Time in Hollywood gaat kijken. Tarantino heeft hierbij een sterke een voorkeur voor de jaren zestig, het tijdperk dat het decor vormt voor zijn nieuwste film.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD – Official Trailer (HD)

“In this town, it can all change…like that.” Watch the new #OnceUponATimeInHollywood trailer – in theaters July 26. https://www.OnceUponATimeInHollywood.movie/?hs308=youtubeorg Follow Us On Social: https://www.facebook.com/OnceInHollywood https://www.twitter.com/OnceInHollywood https://www.instagram.com/OnceInHollywood Subscribe to Sony Pictures for exclusive content: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Quentin Tarantino’s ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD visits 1969 Los Angeles, where everything is changing, as TV star Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) and his longtime stunt double Cliff Booth (Brad Pitt) make their way around an industry they hardly recognize anymore.

Bob & Carol & Ted & Alice (1969)

Paul Mazursky regisseerde Bob & Carol & Ted & Alice, de film die vervolgens vier Oscar-nominaties in de wacht sleepte. In de film draait het om een stel, Bob en Carol. Ze komen terug van groepstherapie en gaan helemaal op in het idee dat een vrije en open relatie de beste relatievorm zou zijn. Buitenechtelijk relaties worden opgebiecht en die nieuw hervonden openheid wordt vrijelijk gedeeld met hun vrienden. Die hebben niet zoveel op met de nieuwe definitie van het begrip ‘relaties’.

Bob & Carol & Ted & Alice (1969) – Trailer

After the ultra sophisticated couple, Bob (a filmmaker) and wife, Carol attend a secluded therapy group (only to observe) they become modernized in their sexual thinking and behavior. Can Bob and Carol’s new thinking rub off onto best friends, Ted and Alice?

Cactus Flower (1969)

Een tandarts houdt er een minnares, zijn assistente, op na, maar maakt duidelijk dat hij toch kiest voor het huwelijk met zijn vrouw. De gewezen vrouw, de 21-jarige Toni Simmons, besluit om zelfmoord te plegen. Haar poging om zichzelf te vergassen mislukt en ze wordt gered door haar buurman Igor Sullivan. Als Toni ontwaakt, zoent ze Igor, maar eenmaal bij bewustzijn neemt ze het hem kwalijk dat hij haar heeft gered. speelt zich in dezelfde tijd af als Once Upon a Time in Hollywood.

Cactus Flower Trailer

This is a fun trailer I produced for the film that garnered an oscar for Goldie Hawn and also starred Walter Matthau and Ingrid Bergman.

Easy Rider (1969)

In de iconische cultfilm Easy Rider zien we Peter Fonda en Dennis Hopper als twee Harley-rijdende hippies die door het zuidwesten van Amerika reizen op zoek naar spirituele waarheid.

Easy Rider (1969) – Original Trailer

Easy Rider – Starring Peter Fonda, Dennis Hopper, and Jack Nicholson Release Date: July 14, 1969

Arizona Raiders (1965)

Clint (Audie Murphy) is een oorlogsheld die naar het westen is gegaan om zich bij een groep outlaws aan te sluiten, de Quantrill’s Raiders, om uiteindelijk gearresteerd te worden en zijn dagen te slijten in de gevangenis. In de gevangenis krijgt hij echter de mogelijkheid om eerder vrij te komen.

BANDOLEIROS DO ARIZONA (ARIZONA RAIDERS) 1965 – TRAILER DE CINEMA LEGENDADO

Sinopse: Herói confederado que pertenceu ao bando de Quantrill ajuda a capturar os bandidos em território indígena. Elenco: Audie Murphy; Michael Dante; Ben Cooper; Buster Crabbe; Gloria Talbott; Ray Stricklyn; George Keymas. Ano de produção: 1965 Direção: William Witney Duração: 96 Minutos Áudio: Inglês & Português Imagem: Colorida http://acervodoclubedofaroeste.blogspot.com.br/2012/10/bandoleiros-do-arizona-dub.html https://twitter.com/clubedofaroeste

Getting Straight (1970)

Richard Rush’s Getting Straight richt zich op een student die zich aangetrokken voelt tot radicale studentenprotesten. In dezelfde geest als Easy Riders leverde de film de basis voor wat later het New Hollywood-tijdperk uit de jaren ’70 zou worden. Je voelt de vibe van Once Upon a Time in Hollywood.

Getting straight (1970) Elliot Gould

No Description

The Wrecking Crew (1968)

Sharon Tate zien we in de spionagekomedie The Wrecking Crew. Tarantino’s keuze voor deze film als inspiratiebron voor Once Upon a Time in Hollywood is logisch als je weet dat Margot Robbie de rol van Sharon Tate speelt in de nieuwe Tarantino-film.

Sharon Tate – The Wrecking Crew Scene 3

Sharon Tate as Freya in the movie “The Wrecking Crew.” Dancing and shaking that behind.

Model Shop (1969)

Model Shop is een andere favoriet op het lijstje van Tarantino. In deze film draait het om betrokkenheid. Centraal staat George Matthews die op het punt staat opgeroepen te worden voor het leger maar een affaire heeft met een gescheiden Française die in de lokale fotozaak werkt. Deze kledingstijl ga je terugzien in Once Upon a Time in Hollywood.

Model Shop (Trailer, 1969)

Theatrical trailer for the stoney 1969 film MODEL SHOP, directed by JACQUES DEMY and starring GARY LOCKWOOD, ANOUK AIMEE and ALEXANDRA HAY

Hammerhead (1968)

De Britse inlichtingendienst vraagt een Amerikaanse soldaat, Charles Hood, om naar Portugal te gaan en een internationaal opererende crimineel te stoppen. De crimineel met de naam Hammerhead staat op het punt om geheime informatie van de NAVO over de nucleaire verdediging te stelen. Taboedoorbrekende film met veel vrouwelijk schoon. Omdat Once Upon a Time nog wel even op zich laat wachten, delen we hieronder de complete film.

Hammerhead 1968 Full Movie

Vince Edwards is an American agent in this cult classic based on the best seller by James Mayo (Stephen Coulter). Great musical score by David Whitaker. Also with Judy Geeson, Peter Vaughn and Diana Dors. Directed by David Miller. One of the screenwriters was William Bast who was James Dean’s roommate and biographer.

Gunman’s Walk (1958)

Gunman’s Walk is in veel opzichten een bijzondere film. Doordat deze film de eerste was die door middel van een CinemaScope met breedbeeld werd opgenomen, zorgde het voor een revolutie in de filmzalen. Het verhaal gaat over een vader en zijn zoon die de gevaarlijke rit naar Wyoming ondernemen. Het western-sfeertje zullen we niet terugzien in Once Upon a Time in Hollywood, maar dit is wel typisch Tarantino.

Gunman’s Walk Original Trailer

No Description

Battle of the Coral Sea (1959)

Battle of the Coral Sea is een klassieke oorlogsfilm. Cliff Robertson schittert als bevelvoerder Jeff Conway die de leiding heeft over een onderzeeër. Zijn missie: in het geheim Japanse vliegdekschepen fotograferen  in de Koraalzee. Het noodlot slaat toe en hij wordt gevangen genomen. De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.

Battle of the Coral Sea Trailer (1943)

What if Michael Bay and Steven Spielberg were making films in the 1940s? This is probably what the trailers would look like. Project for an experimental film class.

De nieuwe Quentin Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood verschijnt op 15 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Tarantino tipt 10 films om vóór Once Upon a Time in Hollywood te kijken
Sluiten