Quentin Tarantino onthult zijn top 3 beste films uit 2019

Quentin Tarantino heeft met Once Upon a Time in Hollywood een van de beste films van 2019 afgeleverd. De beste man is zelf ook een groot filmliefhebber. Sterker nog, hij heeft al sinds 2007 zijn eigen monumentale bioscoop.

De topfilms van Quentin Tarantino

Daarom is het altijd extra interessant om erachter te komen welke films Tarantino aanraadt. Vrijwel elk jaar laat hij zich wel verleiden tot een interviewer om een lijstje op te lepelen met zijn favoriete titels.

Vooralsnog bleef het dit keer stil, maar Oscars-expert Erick Weber heeft daar verandering in gebracht. De journalist trof de regisseur tijdens een evenement, en vroeg hem naar zijn top films van 2019.

Het resultaat is een mooie top 3 met verrassende keuzes, die we hieronder voor je uitlichten:

The Irishman

Het meest recente meesterwerk staat nog maar net op Netflix, maar prijkt toch al bovenaan het lijstje van Quentin Tarantino. De film vertelt het verhaal van Frank Sheeran, gespeeld door Robert De Niro. Een chauffeur die steeds verder verwikkeld raakt in de duistere zaakjes van gangsters. Prachtrollen voor Joe Pesci, Al Pacino en andere Hollywood-legendes.

Crawl

Tarantino is ook niet vies van een stukje horror, dit jaar in de vorm van Crawl. Een film die slechts een 6.2 scoort op IMDb, maar volgens de Pulp Fitton-regisseur blijkbaar toch een pareltje is. Daar vertrouwen we dan maar op… Crawl gaat over Haley Keller, een jonge vrouw die vast zit in een door een orkaan geterroriseerd huis. Kan ze haar eigen leven en dat van haar vader redden terwijl het huis overstroomt en de alligators dichterbij komen?

Doctor Sleep

Nog meer horror, in de vorm van The Shining sequel Doctor Sleep. Waar de meeste recensenten deze film tegen vonden vallen, heeft het werk van Mike Flanagan wel Tarantino weten te bekoren. 32 jaar na de gebeurtenissen uit het origineel is Danny Torrance ondertussen volwassen. Toch wordt hij nog altijd achtervolgd door nachtmerries, resulterend in woede uitbarstingen en verslavingen. Hij besluit te verhuizen om een een nieuw leven te beginnen, maar daarmee wordt het alleen maar erger.

Erick Weber

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino onthult zijn top 3 beste films uit 2019
Sluiten