Taika Waititi en de nieuwe Star Wars-film: regisseur of scenarioschrijver?

Taika Waititi en een nieuwe Star Wars-film? Wij zeggen: ja! Alleen al omdat hij op geniale wijze de stem van de robot IG-11 inspreekt in The Mandalorian en het antwoord meent te weten op het het grote Baby Yoda-mysterie. Bovendien is hij het brein achter het steengoede Thor: Ragnarok.

Taika Waititi in gesprek over nieuwe Star Wars-film

Maar we draven direct al door. Back on topic: de Nieuw-Zeelandse acteur en regisseur Taika Waititi, bekend van zijn films Jojo Rabbit, What We Do in The Shadows en Thor: Ragnarok, zou door Disney zijn benaderd om mee te werken aan een nieuwe Star Wars-film. Dat melden doorgaans goed ingelichte bronnen als The Hollywood Reporter vandaag.

Het is nog niet duidelijk in welk stadium de gesprekken zich bevinden en wat voor rol Taika Waititi bij het nieuwe project krijgt. De Nieuw-Zeelander kan zowel als scenarioschrijver en regisseur voor de nieuwe Star Wars-film aan de slag. In zijn laatste film Jojo Rabbit (2019) heeft hij die twee aspecten gecombineerd en persifleert hij bovendien Adolf Hitler.

Subtiele bevestiging van de geruchten

Op Twitter lijkt Taika Waititi in te gaan op het gerucht over zijn deelname aan het project. Hij plaatste namelijk met een knipoog een foto van het album Rumours (geruchten) van Fleetwood Mac. Van de cover bestaat een door fans gefotoshopte versie met daarop Star Wars-figuren Han Solo en Leia Organa, in de plaats van Fleetwood Mac-bandleden Mick Fleetwood en Stevie Nicks.

Taika Waititi is geen vreemde in het Star Wars-universum. De laatste aflevering van The Mandalorian, de Star Wars-serie op Disney+, heeft hij geregisseerd. De nieuwe film waar Taika Waititi mogelijk aan zou meewerken moet 16 december 2022 in première gaan.

Palpatine in The Rise of Skywalker

De nieuwe Star Wars-film komt vermoedelijk los te staan van Episode 9. De plottwist rond Palpatine zal dan dus niet worden uitgediept. Maar wees gerust, er is een nieuw boek dat daar voor zorgt. Daarover lees je hier meer.

Reageer op artikel:
Taika Waititi en de nieuwe Star Wars-film: regisseur of scenarioschrijver?
Sluiten