TAG Heuer brengt een eerbetoon aan Muhammad Ali

Er zijn weinig mensen die zoveel eerbetoon hebben gekregen als Muhammad Ali, een van ‘s werelds meest exceptionele sporters. Ook wij hebben ons best gedaan om onze bewondering voor de overleden grootheid te tonen. Nu is het de beurt aan het Zwitserse TAG Heuer, dat dit met hun nieuwste uurwerk prachtig voor elkaar krijgt. Time passes by, but champions never die!

[source id=”attachment_294713″ align=”none”][/source]

Het hart van dit stuk Zwitsers vakwerk wordt gevormd door TAG Heuer’s Calibre 5-uurwerk. Hij wordt uitgegeven in twee modellen: de standaard stalen versie en de speciale gouden editie. Van de standaard versie zullen er 750 worden geproduceerd voor de liefhebbers; van de gouden editie slechts één. Deze wordt geveild en de opbrengst komt ten goede aan het Muhammad Ali Parkinson Centre.

De horloges hebben een Opaline zwarte wijzerplaat, een zwarte leren band en een 43 millimeter stalen kast. Een nadere blik op de de wijzerplaat onthult de witte cijfers met lichtgevende indices en een witgoud gelakte secondewijzer. Vlak boven de 6 vind je Ali’s handtekening.

Het design is geïnspireerd op de originele TAG Heuer Ring Master stopwatch uit 1957. De wijzerplaat is versierd met vijftien highlights van drie minuten, als ode aan de ronden van een bokswedstrijd. Draai het horloge om en je wordt begroet door een gegraveerd portret van Ali, met de ‘Tribute to Muhammad Ali’ inscriptie. Nog even een praktische zaak: het horloge is waterdicht tot 100 meter.

Waar wij wellicht nog het meest onder de indruk van zijn, is dat de gouden versie komt met een dertig kilo zware exclusieve koffer, dat gevuld is met een paar bokshandschoenen gesigneerd door Muhammad Ali zelf – inclusief een certificaat van authenticiteit.

Reageer op artikel:
TAG Heuer brengt een eerbetoon aan Muhammad Ali
Sluiten