Taakstraf en megaboete voor Israelisch topmodel Bar Refaeli

Met een geschat vermogen van ongeveer 25 miljoen dollar zit Bar Refaeli er lekker warmpjes bij. Met zo’n vermogen zou je toch zeggen dat je niet hoeft te sjoemelen. Toch heeft het Israëlisch topmodel dit wel gedaan en ze is ook betrapt. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en ligt er een taakstraf plus flinke boete klaar.

Net als in Nederland moet je ook in Israël gewoon netjes je inkomsten opgeven. Dat geldt dus ook voor Bar Refaeli, maar het model heeft nagelaten om miljoenen shekels aan inkomsten op te geven bij de fiscus. Dit werd ontdekt en dus stond Bar Refaeli deze week voor de Israëlische rechtbank en werd ze veroordeeld voor belastingontduiking.

Miljoenen terugbetalen

Het probleem is ontstaan in de periode 2009 – 2012. Bar Refaeli werkte, zoals zoveel modellen, overal ter wereld. Volgens de ex van Leonardo DiCaprio. was ze in die periode ook grotendeels in het buitenland gevestigd. Om die reden heeft de meest sexy vrouw van 2012 haar inkomen en dure cadeaus niet gemeld bij de Israëlische belastingdienst. Onterecht blijkt nu.

Uiteindelijk wist ze een deal te sluiten met de aanklagers. Bar Refaeli ging akkoord met een taakstraf van negen maanden en een boete van 2,5 miljoen shekel. Dat is wel minder dan het klinkt. Er gaan ongeveer vier shekel in een euro, dus de boete bedraagt omgerekend 638.000 euro. Naast de boete moet ze natuurlijk ook nog de achterstallige betalingen betalen. Dit is 8 miljoen shekel (dik 2 miljoen euro).

Moeder Bar Refaeli de bak in

Een flinke financiële tik, maar ook een emotionele. Niet alleen Bar Refaeli zelf, ook haar moeder moest voor de rechter verschijnen en zij kwam er nog slechter vanaf. Zij krijgt naast dezelfde boete als haar dochter namelijk ook nog een gevangenisstraf van 16 maanden.

Reageer op artikel:
Taakstraf en megaboete voor Israelisch topmodel Bar Refaeli
Sluiten