Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Sylver Stallone evenaart historisch record met The Suicide Squad

Sylvester Stallone heeft met zijn bijzondere rol in The Suicide Squad een indrukwekkend filmrecord geƫvenaard.

Na het belabberde Suicide Squad, een door de studio om zeep geholpen film, kregen DC-fans afgelopen weken alsnog de film die ze verdienen: The Suicide Squad.

Sylver Stallone in The Suicide Squad

Een geheel nieuwe film van James Gunn, de regisseur achter onder andere Guardians of the Galaxy. Na lovende recensies viel de bioscoopomzet ietwat tegen. Mede door de pandemie bleek de opkomst magertjes te zijn.

Sylvester Stallone kon wel de champagne uit laten rukken. De 75-jarige acteur speelde de rol van King Shark, een hilarisch lid van Task Force X. Letterlijk een lopende en pratende haai. Stallone spreekt enkel zijn stem in, maar dat is al genoeg voor een megarecord dat letterlijk decennia kost om te breken.

Ondanks de tegenvallende omzet is The Suicide Squad namelijk wel de nummer Ć©Ć©n film geworden in de Amerikaanse bioscopen. Gezien de amper aanwezige concurrentie is dat niet zo bijzonder, maar daar zal Stallone niet om malen.

Deze The Suicide Squad-acteur at 7.000 kcal per dag voor zijn rol

Monsterrecord geƫvenaard

Hij heeft met dat feit namelijk een record geƫvenaard waar je U tegen zegt. Hij heeft in zes verschillende decennia in een nummer ƩƩn-film gespeeld. De eerste was de klassieker Rocky, uit 1976. Gooi daar Rambo: First Blood, Cliffhanger, Driven en The Expendables bovenop en je hebt vijf decennia. The Suicide Squad maakt het indrukwekkende plaatje af.

Vooralsnog heeft de Rocky-acteur dus enkel het record geƫvenaard. Voor het breken van dat record zal hij als tachtiger in de jaren dertig van deze eeuw opnieuw een bioscoopkraker moeten scoren.

Netflix trolt DC’s The Suicide Squad met oudere versie

Twee (toekomstige) concurrenten

En de andere recordhouder naast wie Stallone nu in de boeken staat? Dat is Dustin Hoffman. Hij is Stallone voor door al in de jaren zestig een nummer Ć©Ć©n-film af te leveren. Zijn recordvestigende film was Kung Fu Panda, uit 2008.

Binnenkort bevindt Sylvester Stallone zich waarschijnlijk al helemaal in goed gezelschap. Harrison Ford heeft namelijk vijf nummer Ć©Ć©n-films in handen, en speelt binnenkort in de nieuwe Indiana Jones. Het lijkt dan ook onvermijdelijk dat we binnenkort drie recordhouders in de recordboeken hebben staan.

Stallone lijkt in ieder geval lol te hebben met zijn glorieuze rol als King Shark:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.