Sylvester Stallone heeft bijzondere plannen voor Rambo prequel

De Rambo-franchise is behoorlijk uitgemolken. Sylvester Stallone rent op 73-jarige leeftijd nog steeds bebloed rond, dit keer in Rambo: Last Blood.

Rambo

Dat wordt de laatste keer dat Stallone Rambo speelt, na bijna veertig jaar. In 1982 maakte de wereld kennis met John Rambo, een voormalig special forces soldaat, beschadigd door zijn ervaringen in Vietnam.

Een moordmachine, die in zijn eentje rondzwerft en het opneemt tegen complete legers. De film was destijds een groot succes, met een totale omzet van 125 miljoen dollar. Al snel werd een sequel gepland, met als resultaat Rambo: First Blood Part II in 1985.

In die film, waar James Cameron ook aan meewerkte, ging John Rambo terug naar Vietnam voor een geheime missie. De actie werd nog verder opgeschroefd, met meer explosies en grootsere gevechten. Je zou kunnen beargumenteren dat men de vrij pure kern van First Blood uit het oog was verloren, maar de cijfers liegen er niet om: 300 miljoen dollar.

Dat smaakte naar meer, waardoor we in 1988 getrakteerd werden op Rambo III. Een flinke misser, waardoor men pas in 2008 de franchise weer nieuw leven in durfde te blazen met Rambo.

Sylvester Stallone heeft idee voor prequel

Nu, 11 jaar later, keert Sylvester Stallone dus voor de laatste keer terug met Rambo: Last Blood. John Rambo neemt het op tegen de Mexicaanse kartels nadat zijn dochter is gekidnapt.

Ja, dat is de laatste Rambo film, maar dat betekent volgens Stallone zelf niet dat we nooit meer het personage terug gaan zien. Tegenover Screen Rant legt de acteur uit dat hij een idee heeft voor een prequel, waarvoor hij zelf niet eens nodig is:

“Ik had altijd in mijn hoofd dat Rambo toen hij 16 of 17 was – ik hoop dat ze de prequel kunnen doen – de beste persoon is die je zou kunnen vinden. Hij was de kapitein van het team; hij was de meest populaire jongen van zijn school; super atleet. Hij was net Jim Thorpe, maar de oorlog heeft hem totaal veranderd. Als je hem daarvoor zag, dan was hij de perfecte jongeman.”

Dan hebben we het dus over de tijd voor Colonel Trautman Rambo uitkoos voor een speciale unit, met als gevolg de training die een moordmachine van de jongen maakte. Stallone zou dus graag een prequel willen zien over de tijd voor die transformatie. Toen John een tiener was met perfecte skills, maar zonder het trauma dat hem beschadigde.

Stallone in Last Blood
Stallone in Rambo: Last Blood Bron: Lionsgate

Last Blood…

Maar ja, gaat het grote publiek kaartjes kopen voor een Rambo film zonder Sylvester Stallone? Daarvoor zal de huidige film eerst goed moeten scoren.

Recensenten zijn nou niet bepaald positief over Last Blood. De film wordt soms zelfs bestempeld als een gedateerde laatste stuiptrekking van een franchise die in het verleden is blijven steken. Au…

Reageer op artikel:
Sylvester Stallone heeft bijzondere plannen voor Rambo prequel
Sluiten