Elektrische fiets op abonnement: Swap komt met e-bike

In de laatste jaren is het imago van de elektrische fiets behoorlijk veranderd. Wat begon als een tweewieler voor vooral ouderen is inmiddels uitgegroeid tot het ideale vervoersmiddel voor praktische iedereen. Helaas is de vaak hoge aanschafprijs nog een drempel. Zeker als je in een drukke stad woont en je fiets niet altijd veilig staat. Gelukkig is die zorg vanaf deze zomer verleden tijd dankzij Swapfiets.

Als je in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag woont, zul je ongetwijfeld wel eens een fiets hebben zien rijden met een blauwe band. Dat is er ongetwijfeld eentje van Swapfiets geweest. Dankzij deze dienst kun je voor een vast bedrag per maand gebruikmaken van een fiets. Je hoeft hem met niemand te delen en als er iets kapot is, lost Swapfiets dit voor je op. Zo kun je dus zorgeloos fietsen.

Een elektrische fiets voor een vaste prijs per maand

Dat kun je al een tijdje doen op een gewone fiets, maar daar komt deze zomer een elektrische optie bij. Swapfiets heeft namelijk de Power 7 toegevoegd aan haar vloot. Een stijlvolle en kwalitatieve elektrische fiets. Zo is hij uitgerust met een Bosch middenmotor die je ondersteunt tot een snelheid van 25 kilometer per uur.

Elektrische fiets Swapfiets e-bike

De accu zit verwerkt in het frame en is uitneembaar. Zo kun je ‘em dus overal opladen en hoef je niet met je fiets op zoek naar een stopcontact. Dat laden hoef je trouwens niet heel vaak te doen, want met een volle batterij heb je een bereik van 200 kilometer. Althans, als je de Power 7 elektrische fiets in eco-modus hebt staan. Fiets je stevig door op de turbo-stand? Dan houdt het bij 50 kilometer wel op.

Wat kost de e-bike van Swapfiets?

Een elektrische fiets is natuurlijk wel wat duurder dan een gewone fiets en dat geldt dus ook voor de Power 7. De swapfiets zonder ondersteuning kost je 16,50 per maand (of 19,50 als je voor de deluxe 7 gaat). De elektrische variant kost aanzienlijk meer, namelijk 75 euro per maand. Dat is een flink verschil in prijs, maar vergeet niet dat deze fiets je ook geld kan besparen. Zo kun je misschien de trein of auto vaker laten staan. Zo bespaar je weer geld en is die 75 euro gewoon een slimme investering.

De Power 7 is vanaf 17 juni leverbaar in Den Haag en Rotterdam en een maand later in Amsterdam.

Zelf een e-bike kopen

Wil je meer weten over de elektrische Swapfiets? Klik dan hier. Wil je toch liever zelf een e-bike aanschaffen? Check dan hier ons overzicht vol stijlvolle elektrische fietsen.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets op abonnement: Swap komt met e-bike
Sluiten