92% op Rotten Tomatoes: je nieuwe horror binge is een serie van DC

Als je fan bent van het superhelden genre kun je beter voor Marvel kiezen dan DC. Althans, als het aankomt op films. Op het gebied van series is de kloof namelijk helemaal niet zo groot en die wordt nu dankzij Swamp Thing nog kleiner. Deze nieuwe horrorserrie wordt uitstekend ontvangen en heeft momenteel een Rotten Tomatoes score van 92%. Nu maar hopen dat hij ook naar Netflix komt.

Hoewel Marvel veel indruk heeft gemaakt met de Netflix series (Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, etc.) kan ook DC trots zijn op de series die zij geproduceerd hebben. Black Lightning, Supergirl, The Flash, Arrow, Titans, Gotham en Legends of Tomorrow kunnen rekenen op prima kritieken en zijn al vele seizoenen populair. Aan dit rijtje kan nu ook Swamp Thing toegevoegd worden.

De terugkeer van een legendarisch DC karakter

Het moerasmonster waar deze serie om draait, bestaat al sinds 1971 en is bedacht door Len Wein en Berni Wrightson. Vervolgens verscheen hij in vele stripboeken, maar ook in films en series. Deze verscheen vooral begin jaren ‘80 en begin jaren ‘90. Vervolgens bleef het lange tijd stil op de buis, maar nu is Swamp Thing weer helemaal terug en beter dan ooit.

Swamp Thing | Full Trailer | DC Universe | The Ultimate Membership

Join now at: https://yourdcu.com/swampthingtrailer SWAMP THING follows Abby Arcane as she investigates what seems to be a deadly swamp-born virus in a small town in Louisiana but soon discovers that the swamp holds mystical and terrifying secrets. When unexplainable and chilling horrors emerge from the murky marsh, no one is safe.

Swamp Thing 2019 is, zoals je in de trailer kunt zien, een onvervalste horrorserie. Het beest houdt zich schuil diep in een duister moeras en niemand in de buurt is veilig. Het beest ligt constant op de loer en dat maakt deze serie zo sterk. Zo’n smerige en duistere serie gebaseerd op een comic book karakter hebben we nog niet vaak gezien. Vooral de sfeer en de twists zijn volgens critici sterk. Ook het prima script en de acteerprestaties worden over het algemeen goed ontvangen.

Swamp Thing op Netflix

Dit maakt Swamp Thing een uitstekende serie voor fans van comic books en horrorliefhebbers. Er is alleen nog wel één groot nadeel. De serie is op dit moment alleen te zien op de eigen streamingdienst van DC en deze is niet in Nederland beschikbaar. Sommige DC series, zoals Titants, wisten hun weg via Netflix naar Nederland te vinden, maar het is nog de vraag of dit ook zo gaat zijn met Swamp Thing. Laten we het hopen.

Benieuwd wat er deze week op Netflix is verschenen? Klik dan hier.

Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
92% op Rotten Tomatoes: je nieuwe horror binge is een serie van DC
Sluiten