Surf Shacks: de jaloersmakende woningen van surfers

Hoe surfers hun stempel op de architectuur drukken? Het antwoord wordt gegeven in Surf Shacks, een jaloersmakend en inspirerend koffietafelboek.

De Duitse uitgever Gestalten staat bekend om boeken over design, architectuur en fotografie. Duitsers link je niet direct met surfen, voor Surf Shacks hebben ze dan ook het surferscollectief Indoek uitgenodigd om tot een selectie unieke surfhuizen te komen.

Surf shacks in alle soorten en maten

Het resultaat is een 256 pagina’s tellend boek die alle soorten surfhuizen bevat. Je krijgt een prachtig inkijkje in veertuig zogeheten surf shacks, van beroemde namen uit de surfwereld als Sam McIntosh, Raimana Van Bastolaer, Kassia Meador, Cyrus Sutton, Mikey DeTemple, Strider Wasilewski en Dylan Graves.

De overeenkomst is dat de huizen zelf gebouwd of verbouwd zijn uit een drang naar het ultieme gevoel van vrijheid en buitenleven. En hoe verschillend ze ook allemaal zijn qua ontwerp en interieur, de surfstijl druipt er bij iedere woning vanaf.

surf shacks

Een surf shack laat zich overigens niet in een hokje plaatsen. Het kan een blokhut naast een Nationaal Park zijn, een een strandhutje op Hawaï of bij uitzondering zelfs een appartement in New York. Duidelijk wordt in dit boek in ieder geval dat de surfgemeenschap overloopt van creativiteit, innovatie en kleurrijke persoonlijkheden.

Surf Shacks is meer dan alleen een architectuurboek. Je krijgt een dieper kijkje in het leven van surfers aan de hand van details als platencollecties en persoonlijke verhalen. Je koopt het boek voor 32 euro. Hier alvast een tot de verbeelding sprekend kijkje.

surf shacks
surf shacks
surf shacks
surf shacks
surf shacks
surf shacks
surf shacks
surf shacks

Surfen in Nederland

Over surfen gesproken: dar kan natuurlijk ook gewoon in Nederland. Check deze heerlijke beelden in Scheveningen ter inspiratie.

Reageer op artikel:
Surf Shacks: de jaloersmakende woningen van surfers
Sluiten