Superdik stappen in… België

In onze (grote) steden kun je heerlijk stappen. Ook op uitgaansgebied geldt echter: verandering van spijs doet eten. Daarom kijken wij over de grens en doen wij je suggesties voor verrassend goede stapavonden bij onze zuiderburen.

Waarom zou je elke keer naar dezelfde clubs gaan als je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt? Gemak, wellicht, maar een spetterende avond uit is goud waard, toch? Daarom kan het tof zijn om eens een écht andere omgeving op te zoeken. Met Intercity Brussel zit je zo in enkele van de tofste Belgische steden en ontdek je nieuwe clubs, nieuwe dj’s, nieuwe mensen en een wezenlijk andere sfeer. Dit zijn de clubs die je moet checken.

Petrol Club – Antwerpen

Foto’s: Petrol Club

Petrol Club, gelegen in het zuiden van Antwerpen, is één van de meest gerenommeerde clubs van deze toffe Belgische stad. Hier weet men hoe je een goede avond verzorgt. Petrol Club heeft een volle agenda en trekt regelmatig headliners, hetgeen toch ook wel een indicatie van kwaliteit is. Het mooie is: de club biedt voor ieder wat wils, want een blik in de agenda toont een grote diversiteit. Van schuren met Beenie Man tot Londense Techno, Belgische Psy-trance, Ibiza-achtige vibes en dikke rockconcerten: het komt allemaal voorbij. De artiesten en dj’s zijn altijd live on stage.

Café D’Anvers – Antwerpen

Foto’s: Cafe D’Anvers

Deze tent is een stuk minder rustig dan zijn naam doet vermoeden. Café D’Anvers is een grote naam in de house scene. Dit was namelijk één van de eerste plekken in Europa waar house voet aan de grond kreeg. Vele grootheden hebben hier dan ook achter de draaitafels gestaan. Al sinds 1989 bouwt Café D’Anvers dikke feestavonden in een voormalige kerk. Zoals het een goede club betaamt, gaat het feest de hele nacht door: in het weekend zelfs tot 7.30 uur. Reken maar dat je hier tot het gaatje gaat, want het grootste gedeelte van het publiek bestaat uit echte liefhebbers. De locatie, industriële inrichting en religieuze elementen die je hier en daar nog ziet, zorgen voor een lekkere grimey sfeer.

Spirito – Brussel

Foto’s: Spirito Brussel

Brussel geniet internationaal gezien natuurlijk vooral bekendheid als één van de politieke hoofdsteden van Europa. Dat men echter ook weet hoe je een avond uit op niveau aanpakt, bewijst Spirito. Deze Brusselse club heeft een high end karakter en uitstraling en kan zich zeker meten met de beste clubs in ons land. Het toffe is dat je bij een avond uit in Spirito in een totaal andere omgeving bent. Spirito noemt zichzelf ook wel ‘The Church of Happiness’, en wie de prachtige oude kerk ziet waarin de club huist, snapt waarom. In Spirito kun je overigens een complete avond hebben, van vroeg tot euh… vroeg de volgende ochtend, want Spirito is niet alleen een discotheek, maar ook een bar, lounge en restaurant. We kunnen lang om de essentie heen blijven draaien, maar kort gezegd komt het erop neer dat Spirito alles biedt waar je als Manners man vrolijk van wordt: prachtige locatie, sfeervolle ambiance, goede dranken en cocktails, een stijlvol publiek en erg veel mooie vrouwen.

Fuse – Brussel

Foto’s: Fuse Brussel

Wil je een avond écht compleet uit je dak gaan op de dikste muziek, dan kun je niet om Fuse in Brussel heen. Fuse is groot en groots en staat bekend om zijn party hard imago: ook diep in de nacht is de dansvloer nog vol. Fuse timmert al jaren aan de weg en heeft een Wall of Fame met artiesten waar je u tegen zegt. Fuse is rauw, Fuse is puur, Fuse is waar de échte clubhead wil gaan stappen tot in de vroege uurtjes.

Verantwoord losgaan

Wie gaat stappen, wil natuurlijk lekker op verantwoorde wijze los kunnen gaan. Laat die auto staan, stap in Intercity Brussel (gaat elk uur én geen reservering nodig) en reis in alle gemak naar Antwerpen of Brussel. Boek een hotel, ga uit je dak en beleef een heerlijk weekend. Zo simpel kan het zijn.

Reageer op artikel:
Superdik stappen in… België
Sluiten