Suède is een van de fijnste stoffen en zo rock jij het als een stijlvolle baas

Deze maand wordt het lente. We hopen toch echt uit de grond van ons hart dat ‘het weer’ dat gaat snappen en dagen weer wat warmer worden, maar het wordt sowieso lente. Het eerste item dat dan aan vervangen toe is, is het item dat men als eerste aantrekt: de jas. En een van de stijlvolste opties is dan ongetwijfeld een van suède.

Deze stof is namelijk helemaal terug. Is het ooit echt weggeweest dan? Nee, maar het nadert wel weer het niveau van populariteit dat het had in de jaren zeventig. Dat maakt suède een essentiële stijlbeweging voor mannen die op zoek zijn naar een toffe look. Echter, er zijn wel een paar dingen die je moet weten. Je weet wel,  voordat je als een volledige cowboy de deur uit gaat.

Licht en donker bruin, zwart en beige zijn grote kleurenpaletten voor suède. Net als de geverfde varianten: vaak gedurfd, maar geslaagd in bordeaux en blauw. Casual jassen (bombers en bikers) zijn grote fans van de stof komend seizoen, terwijl een chelsea boot er automatisch een luxere versie van wordt.

Suède bomber

Een suède bommenwerper in camel is een kledingstuk voor echte mannen. Zowel off-duty als over je werkkleding staat dit keurig. Het jasje is met een gestroomlijnde pasvorm een stijlvol alternatief voor een colbert of blazer. De sleutel tot succes is om te kiezen voor luxe. Een die met de hand gemaakt is gemaakt en geverfd in Italië per favore.

Deze bomber is van Scotch & Soda. Altijd goed.

suède bomber

Suède biker

Hoewel bikerjacks haast synoniem zijn aan leer, zal een toffe biker in suède dit seizoen menig stijlhartje harder laten racen. Als je gaat voor een gekleurde variant, houd de rest van je outfit dan origineel en koel. Laat het jasje simpelweg zijn ding doen.

Deze stijlvolle biker is van de stof waar het om draait vandaag. Oh, het merk wil je weten? Selected Homme.

suede biker

Suède chelsea boots

Chelseas in leer zijn geweldig voor klassieke looks. Maar als het gaat om het creëren van een rocky edge (denk aan jeans in vervaagd zwart met een scheurtje op de knie beetje op de knie) is suède de ultieme luxueuze touch die je outfit nodig heeft.

Zorg er wel voor dat je de schoen waterdicht maakt met een speciale behandeling. Voordat je ze draagt! Rest ons nog één vraag: welke ga je dragen? Wat dacht je van deze?

suede clarks

Zo, nu weet je weer wat meer over de stof der stoffen. Maar je bent nooit uitgeleerd. Check bijvoorbeeld wat je kan leren van de heren op de rode loper van de Oscars.

Reageer op artikel:
Suède is een van de fijnste stoffen en zo rock jij het als een stijlvolle baas
Sluiten