Met deze gewoontes sluiten succesvolle mensen hun werkdag af

Eerlijk is eerlijk: het laatste uur van je werkdag is waarschijnlijk niet je meest productieve uur. Dat is op zich niet gek. Zeker mensen die de hele dag naar een scherm staren, kunnen zich aan het einde van de dag best gaar voelen. Er komt dan nou eenmaal niet veel meer uit je. Hoe zorg je ervoor dat je de werkdag toch op een positieve manier afsluit, zodat je met een goed gevoel je laptop dicht kan klappen?

Dit is hoe succesvolle mensen hun dag afsluiten. Sla de gewoontes ergens op in je referentiekader.

1. Ze eindigen een werkdag met reflectie

“Het laatste uur van de dag zou je moeten reflecteren op je werkdag”, zegt Grant Schreiber, de oprichter van Real Leaders, een magazine over business en leiderschap. Neem elke dag de tijd om te kijken hoe het ging en wat je eventueel morgen anders kan doen.

Tip: schrijf je wins van de dag ook op. Dat je enorm veel afkreeg bijvoorbeeld. Of dat je een nieuwe klant binnen haalde. Bekijk de lijst eens per maand. Zo’n lijst geeft je niet alleen een goed gevoel, het is ook handig voor je volgende salarisonderhandeling.

2. Ze bereiken inbox zero

Hoe lekker is het om de dag af te sluiten met een lege mailbox? Oké, het is misschien even een monsterklus om inbox zero te bereiken, maar daarna kan je elke dag afsluiten met het verdelen van je mails over de verschillende mappen. Zo laat je ook geen to do’s achter voor de volgende dag.

Lees ook: 5 tips voor het helse karwei dat je mailbox organiseren heet

3. Ze eindigen een werkdag taken die weinig brainpower vereisen

Laat taken die weinig brainpower vereisen over voor aan het einde van de dag. Zoals we net al zeiden, lever je in dit uur niet het beste werk af. Verspil je meest productieve uren niet en wacht met dit soort makkelijke taken (zoals bijvoorbeeld het invullen van cijfers of inplannen) tot het einde van de dag.

4. Ze omarmen nieuwsgierigheid

Door de haastigheid van de dag schiet onszelf ontwikkelen en onze kennis up-to-date houden er weleens bij in. Probeer de volgende keer als je bij het laatste uur van je werkdag bent aangekomen en je niets meer uit je vingers krijgt eens over de laatste ontwikkelingen in je vakgebied te lezen.

Maak aantekeningen van de informatie waar je iets aan hebt, en de kans is groot dat je onder de douche opeens een manier weet om dat probleem op te lossen. Of je krijgt een goed idee voor een nieuw project als je jouw avondeten staat te koken.

5. Ze creëren een actie-lijst

Daarmee bedoelen we niet een gedetailleerde to do-lijst. We bedoelen één tot drie doelen die je in de volgende 24 uren bereikt wil hebben. Hiermee verleg je jouw focus naar het oplossen van problemen en leer je effectiever naar je doelen te werken. Bovendien heb je morgenochtend meteen een concreet idee van wat je vandaag kunt doen.

Lees ook: 6 gewoontes die CEO’s hebben voordat ze naar bed gaan

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:
Met deze gewoontes sluiten succesvolle mensen hun werkdag af
Sluiten