Redactie
Redactie Human Interest 10 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom elk land stiekem Scandinavisch wil zijn

Scandinavië is te gek. De natuur behoort tot de mooiste op de wereld, de meubels worden verzwolgen door interieurliefhebbers, de thrillers op schrift en beeld zijn niet aan te slepen, het eten is verrukkelijk, de vrouwen knap, de politieke situatie stabiel en de rijkdom is groot.

Hoewel dit artikel ontstond vanuit een onderbuikgevoel – de Scandinavische invloeden lijken overal te zijn – onderschrijven allerlei onderzoeken dat de inwoners van Scandinavië daadwerkelijk heel tevreden zijn. Zowel Denemarken, Zweden en Noorwegen (deze drie landen vormen officieel Scandinavië) staan in de top tien van de gelukkigste landen ter wereld.

Dat geluk zit hem natuurlijk niet alleen in de mooie blonde lokken van de vrouwen en de designtafels. Feitelijk behoren de Scandinavische landen tot de rijkste van de wereld. Het scholingsniveau is enorm hoog, er is nauwelijks criminaliteit, er is veel rijkdom (onder andere dankzij het geld uit oliebronnen, meer daarover lees je hier) en ook het sociale vangnet en zorgsysteem zijn tot in de puntjes ontwikkeld. Ook politiek gezien zijn veel landen jaloers op de drie noordelijke landen.

Al die voordelen vormen een prachtige voedingsbasis voor culture ontwikkeling, hetgeen wij meekrijgen over Scandinavië. Zijn er dan geen nadelen? Natuurlijk wel. Kou, weinig licht, veel wetgeving en bureaucratie, hoge prijzen voor vrijwel alles en ietwat geïsoleerde, individualistische maatschappijen. Die nadelen lijken te verbleken bij de voordelen. Waarom? De onderstaande beelden en video’s geven het antwoord.

Recepten (klik hier voor de uitwerking)

Vrouwen

Natuur

Interieur

Thrillers

Follow The Money

Forbrydelsen

Norskov

Bron/Broen

Millenium trilogie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom elk land stiekem Scandinavisch wil zijn
Sluiten