Stuff We Need #49

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet. De vorige edities bekijk je hier.⚡️

Rocket Ultralight Backpacking Tent

Als je nog plannen hebt om er dit jaar even op uit te trekken, dan kun je eigenlijk niet zonder goede tent. Nemo Equipment, de specialist op dit gebied, heeft de Rocket 2P Ultralight Backpacking Tent geïntroduceerd. Het is de lichtste tweepersoonstent ooit en biedt zelfs de meest verwende kampeerder een ultieme ervaring. De Rocket 2P is gemaakt van duurzaam Dyneema-koord en ultralichte 10D-stoffen en is de perfecte oplossing om in bijna alle seizoenen gebruikt te worden.

Deze ultralichte tent heeft een naadloze badkuipconstructie en is dankzij de met siliconen behandelde stof bijzonder duurzaam. De geïntegreerde zijwanden garanderen voldoende luchtstroom en houden de temperatuur lang vast, terwijl condens en insecten op afstand worden gehouden. Je vindt hem op Amazon voor net geen 450 dollar.

NEMO | Rocket Ultralight Tent

When we set out to design Rocket, our goal was to create the lightest truly livable two-person tent possible. And we accomplished that. For a mere 22 ounces, Rocket’s interior provides ample sitting room, and generous livable space.

Sony RX0 II actiecamera

Een beetje hobby fotograaf heeft altijd behoefte aan net iets betere apparatuur. Sony komt daarom tegemoet aan de wensen van de veeleisende fotograaf met de nieuwe, robuuste RX0 II-actiecamera. Men beweert dat de nieuwe RX0 II “’s werelds kleinste en lichtste premium compactcamera is”. Het nieuwe model heeft een inklapbare LCD-scherm, een 15,3MP sensor en kan nu ook 4K-opnamen maken.

De microfoon-ingang van 3,5 mm ontbreekt niet, net als de interne elektronische stabilisatie, slow-mo-capaciteit (tot 1.000 fps) en een sluitertijd van maximaal 1/32000 met 16 fps. De GoPro-concurrent is zonder behuizing waterdicht tot een diepte van tien meter en is stofdicht, drukvast en schokbestendig. Kortom, Sony maakt het fotograferen spannender dan ooit te voren. Prijskaartje? Bijna 700 dollar.

Nite Ize dompelzakken

Opbergruimte kan je nooit genoeg hebben, vooral niet tijdens je vakantie. Ben je een echte diehard en trek je er het liefst op uit om de meest onherbergzame gebieden te verkennen, dan zijn je eisen wellicht een stuk hoger dan die van de gemiddelde campinggast. Nite Ize is in dat geval je beste vriend. Het bedrijf heeft een aantal nieuwe waterdichte tassen geïntroduceerd die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Er is dus altijd een tas die voldoet aan je wensen. In totaal kun je kiezen uit zes verschillende maten om je spullen waterdicht in op te bergen.

De tassen van Nite Ize maken allemaal gebruik van het luchtdichte TRU-zipsysteem, een eenvoudige maar effectieve waterdichte ritssluiting. Elke tas kan maximaal een half uur onderwater blijven en zijn voorzien van een TPU coating. De doorschijnende vensters zorgen ervoor dat je kan zien wat er in de tas zit. De Nite Ize begint bij 25 dollar.

XGIMI MoGo Pro smart projector

Als het nog steeds je droom is om ooit een portable bioscoop te bezitten, dan is hier het antwoord waar je op zat te wachten: de XGIMI MoGo Pro smart projector. Het systeem is volledig compatibel met Android en stelt je in staat om via Google assistant je huiskamer om te toveren in een volwaardige bioscoop. De high-definition projector is compact, maar is in staat om 1080p-afbeeldingen op elk oppervlak te projecteren en je een ultieme multimedia ervaring te geven. Het gaat echter niet alleen om een sublieme beeldweergave, ook aan het geluid is gedacht. De projector is voorzien van topkwaliteit speakers van Harman Kardon voor een perfecte geluidsweergave.

De veelzijdigheid van de camera wordt pas duidelijk bij een nadere inspectie. Zo heeft de bekroonde Smart Projector de mogelijkheid om automatisch scherp te stellen, kan het beeld automatisch aanpassen aan de juiste projectiehoek en kan het met een volle batterij voor drie uur audiovisueel plezier zorgen. De funding voor het project loopt via IndieGoGo waar je het nu ook kunt aanschaffen voor slechts 379 dollar.

XGIMI MoGo 60s video

Uploaded by XGIMI Tech on 2019-03-20.

Bulova Computron horloge

In de jaren ’70 en ’80 maakten verschillende horlogemerken zoals Bulova furore met futuristische modellen. Met de heruitgave van de Bulova Computron Watch brengt het Amerikaanse bedrijf een vintage uurwerk op de markt met een opvallend, uniek ontwerp met een sterke retro uitstraling.

Het horloge heeft een schuin LED-display dat de oorspronkelijke uitstraling weerspiegelt. Bulova heeft de vintage look bijgewerkt en uitgebreid met een dubbele tijdzonefunctie en indicatoren voor maand, datum en dag. Het Computron-horloge van Bulova wordt geleverd in drie kleuren: verguld staal, zwart-ion-geplateerd staal en roestvrij staal. De zwarte en roestvrijstalen uitvoeringen kosten 295 dollar en de vergulde uitvoering heeft een prijskaartje van 395 dollar. Een definitieve releasedatum is nog niet bekend.

Meer Stuff We need

Nog niet genoeg gadgets? Meer behoefte aan toffe spullen? Klik dan hier voor de editie van vorige week.

Reageer op artikel:
Stuff We Need #49
Sluiten