Stuff We Need #48

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet. De vorige edities bekijk je hier.⚡️

Deeptime Spirula-luidsprekers

Met een beetje fantasie zou je het de meest natuurlijk vormgegeven luidsprekers kunnen noemen. De unieke Spirula-luidsprekers van Deeptime zijn met een 3D-printer gemaakt van zand! Niet echt het zand dat je op het strand van Scheveningen zult aantreffen, maar Spirula-zand. De indrukwekkende luidsprekers zijn geïnspireerd op de diepzeepijlinktvis, beter bekend als Spirula, vandaar de naam. De bijzondere vormgeving roept onmiskenbaar associaties op met de natuur.

Met behulp van de meest geavanceerde ontwerpsoftware heeft Deeptime een slimme  luidsprekerdriver met uitstekende prestaties geïntegreerd. Het geheel zit in een akoestisch geoptimaliseerde spiraalkast, bedrukt met echt siliciumdioxidezand. Het geheel resulteert in een schitterende geluidskwaliteit voor hoge, midden en lage tonen. Een nadeel kan het prijskaartje zijn, de set kost namelijk zo’n 1.000 dollar. Voor dat bedrag krijg je uiteraard wel een jaloersmakende luidspreker set.

De nieuwe generatie Apple Airpods

Eindelijk! Ze zijn er, de nieuwe generatie Apple Airpods. Het goede nieuws is dat ze vanaf heden verkrijgbaar zijn. De nieuwe versie wordt aangedreven door de gloednieuwe H1-chip, waardoor de hoofdtelefoon niet alleen efficiënter werkt, maar ook sneller verbinding maakt met je apparaat. Nog meer verrassingen: je kunt 50% langer telefoongesprekken voeren (vijf uur luisterplezier, drie uur spreektijd per oplaadbeurt) en ze bieden nu ondersteuning om handsfree Siri te gebruiken.

Ook nieuw is de handige LED-statusindicator aan de voorkant en de mogelijkheid om de Airpods draadloos op te laden dankzij de Qi technologie. Benieuwd wat ze kosten? Klik dan hier.

Pop-up Fire Vuurkorf

Niets is gezelliger dan op een zwoele zomeravond op je eigen terras te genieten van een mooie vuurkorf. Het verhoogt de sfeer en geeft lekker veel warmte. Nadelen zijn er echter ook, in veel gevallen zijn ze vrij omvangrijk, zwaar en het ergst van alles, het laat vaak een roestige puinhoop achter. Fireside Outdoor uit Arizona heeft een lichtgewicht mobiele vuurkorf gecreëerd die veilig en draagbaar is. Kortom, je hebt geen excuus meer om geen vuurkorf aan te schaffen.

De Pop-Up Pit gaat in slechts 60 seconden aan en biedt voldoende ruimte voor een zeer behoorlijke hoeveelheid hout. Het geheel koelt in amper 90 seconden af zodat je de vuurkorf weer snel kunt opbergen in de bijgeleverde draagtas. In opgevouwen toestand neemt het minder ruimte in beslag dan een standaard campingstoel. Je vindt ‘em hier voor 120 dollar.

M1 Maverick Bifold Portemonnee

Zelfs een moderne man heeft tegenwoordig nog een portemonnee om zijn geld in op te bergen. Je geld meenemen in je broekzak is immers niet handig. De heren achter Dango hebben nu een meer dan functionele portefeuille ontwikkeld. Het bedrijf staat bekend om hun functionele ontwerpen, als ze dus stellen dat de M1 Maverick Bifold de meest functionele portefeuille is, hebben we geen reden om daar aan te twijfelen.

Het geheel is slank genoeg om het makkelijk op te bergen in de binnenzak van je colbert. Dit kleine wonder heeft een frame van CNC-gefreesd, geanodiseerd aluminium, gekoppeld aan eersteklas leer. Het biedt voldoende stevigheid zonder het overdreven zwaar te maken en heeft een klassieke styling met een moderne touch. Hij beschikt ook over vier vakken, waarvan elk vak maximaal vier kaarten kan bevatten. In totaal kun je dus eenvoudig zestien kaartjes opbergen.

Als dat onverhoopt niet genoeg is biedt de siliconenband genoeg ruimte op je geld op te bergen. Om het compleet te maken wordt de M1 Maverick Bifold samengehouden door stevige mil-spec-bouten met geïntegreerde lussen die je als sleutelhanger kunt gebruiken. Voor een kleine 100 euro heb je dan de meest functionele portemonnee ooit.

M1 MAVERICK BIFOLD WALLET

SLIM VERTICAL WALLET, ANODIZED ALLUMINUM WALLET CHASSIS & 4 POCKET BIFOLD LEATHER. Learn more and shop here: https://www.dangoproducts.com/collections/wallets/products/m1-maverick-wallet-4-pocket-bifold-leather

Airpin Ultralight Tent Haringen

Als je een ervaren backpacker bent, weet je hoe belangrijk het is om je rugzak efficiënt in te pakken. Dat lukt niet altijd zo leert de ervaring en vaak zul je dan ook vele pogingen ondernemen om alles in een keer mee te nemen. Nemo’s Airpin Ultralight Tent Stakes maakt het je echter stukken eenvoudiger. Zeker als je ook nog eens je tent goed en stevig neer wilt kunnen zetten.

Vergeet even de traditionele tentharingen. Afgezien van het ouderwetse karakter bieden ze al lang niet meer de functionaliteit die je verwacht. Gemaakt van duurzaam, eersteklas 7075 aluminium voor een ongelooflijke sterkte, gecombineerd  met een minimaal gewicht is dit de meest ideale manier om je tent stevig te bevestigen. De inzet is voorzien van een driepuntsvergrendelingssysteem om snoeren stevig vast te zetten, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het knopen van de touwen, koordsluitingen of spanbanden. Zo ben je stukken sneller klaar met het opzetten van de tent en staat hij extreem stevig op elke ondergrond. De Airpin kost nog geen 10 dollar per twee.

NEMO | Airpin Ultralight Tent Stake

NEMO’s Airpin™ is the strongest and smartest ultralight stakes they’ve ever designed. With strength and rigidity beyond its weight, this stake was built to hold your shelter steady and improve the camping experience. Injecting craftsmanship into the humble aluminum tent stake, creating a spike that not only will outlast the rest, but is light enough for your backpack.

Meer Stuff We need

Nog niet genoeg gadgets? Meer behoefte aan toffe spullen? Klik dan hier voor de editie van vorige week.

Reageer op artikel:
Stuff We Need #48
Sluiten