Stuff We Need #46

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet. De vorige edities bekijk je hier.⚡️

Darkmatter Katim R01 Smartphone

Een smartphone die je wel kunt laten vallen en die zowel in de extreme hitte van de Sahara als de vrieskou van de noordpool gewoon zijn werk blijft doen. Kort gezegd is dat het unieke aan de DarkMatter Katim R01. Volgens DarkMatter is het de meest onverwoestbare smartphone van dit moment en daar is men dus best trots op.

De R01 is gebouwd om de meest destructieve omstandigheden te kunnen overleven. De hoes van de smartphone voldoet aan alle militaire eisen en bestaat uit maar liefst vijf lagen. Theoretisch gezien zou de telefoon in staat moeten zijn om zonder problemen overreden te worden door een tank of dertig minuten onder water te liggen. Komt de smartphone in verkeerde handen dan worden de gegevens gewist.

Een bijzondere eigenschap is de Shield-modus die de camera’s en de microfoon uitschakelt tijdens vergaderingen. Speciale Katim-apps zorgen voor een beveiligde communicatie en het Katim-OS zorgt voor een optimale beveiliging. Behalve voor een buitenaardse invasie, is de Katim R01 overal op voorbereid. Is dat precies wat je zoekt? Klik dan hier.

KATIM® R01 – World’s first ultra secure, smartphone designed for extreme field conditions

SECURITY AND ENDURANCE WITHOUT COMPROMISE KATIM® R01 is the world’s first ultra secure, smartphone designed for extreme field conditions. It’s maximum protection against mobile security threats with a unique rugged design to withstand drops, vibration, water and dust, with extended battery life and optimized endurance and durability for high humidity, altitude, extreme temperatures and more.

OBSBOT Tail Personal Cameraman

Heb je altijd al een persoonlijke cameraman en regisseur willen hebben? Mooi! De Obsbot Tail is dan exact wat je wenst. Deze slanke camera biedt een heel scala aan opwindende nieuwe mogelijkheden via hoogwaardige hardware, een krachtige app en geavanceerde algoritmen. De Obsbot Tail combineert een 4K 60 fps-camera met een krachtige optische zoomlens. Het gebruikt AI om een ​​vooraf bepaald onderwerp of object te volgen en maakt zelf alle gewenst opnames. Kortom, ben je van nature een beetje lui aangelegde cinematograaf, dan is dit je nieuwe speeltje. Steun het Kickstarter project hier.

OBSBOT Tail, The World’s First Auto-Director AI Camera

OBSBOT is raising funds for OBSBOT Tail, The World’s First Auto-Director AI Camera on Kickstarter! Film with freedom! OBSBOT Tail acts as your personal cameraman and director! Track, auto zoom and capture movement in up to 4K/60fps!

Icoon 1000 Slingbag

Een rugzak gebruik je niet alleen voor je volgende outdoor avontuur, maar gebruik je met hetzelfde gemak tijdens de volgende motortocht. Waar de klassieke rugzak niet voldoende is, komt de Icon 1000 Slingbag om de hoek kijken. De Icon 1000 Slingbag heeft een strakke pasvorm, met een eenvoudige enkele riem zodat deze snel te bevestigen is.

Een intensief gebruik van de rugzak is geen probleem door het gebruik van Cordurastof, een materiaal wat de rugzak ook weersbestendig maakt. Met een inhoud van twaalf liter biedt de Icon 1000 Slingbag voldoende ruimte om alles op te bergen wat je mogelijk nodig hebt onderweg. De waterbestendige voering zorgt dat alles lekker droog blijft, zelfs onder de meest barre weersomstandigheden. Je vindt ‘em hier voor 115 dollar.

Spectre Camera-app

Als je op zoek bent naar een beetje goede camera, dan kom je al snel uit bij de duurdere DSLR-camera’s, ofwel de spiegelreflexcamera’s. Het zijn stuk voor stuk mooie toestellen, maar met een groot nadeel: het prijskaartje. Is je budget niet toereikend, dan zal je het dus met de camera op je smartphone moeten doen. Daar kun je alleraardigste resultaten mee behalen, maar echt optimaal is het niet vanwege het ontbreken van voldoende mogelijkheden. Om aan die beperking tegemoet te komen heeft Spectre speciaal voor iPhone bezitters de Spectre Camera app ontwikkeld.

De nieuwe Spectre app maakt gebruik van AI waardoor verbluffend lange belichtingstijden mogelijk zijn. Op die manier tover je jouw iPhone om in een volwaardige camera met bijna identieke mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Andere mogelijkheden van de app zijn het verwijderen van ongewenste objecten op afbeeldingen, donkere plekken zoals straten beter verlichten en het subliem bewerken van gemaakte opnames. Download de app hier.

Leica Q2

Leica heeft als wereldmerk binnen de fotografie een naam hoog te houden. Met de komst van de Leica Q2 is er een nieuwe fase aangebroken in de fotografie. De opvolger van de oude Leica Q levert betere prestaties (47.3 MP), een verbeterde Maestro II-processor, een ISO-bereik van 50 tot 50.000, 4K-video-opnames met 24 en 30 frames per seconde en 1080p-video met maximaal 120 frames per seconde.

Naast Bluetooth Low Energy voor een beter energiemanagement, is er ook sprake van een verbeterde Wi-Fi-connectiviteit om de camera met de smartphone te verbinden. Kortom, foto’s maken was nog nooit zo leuk. Kost wel wat, namelijk bijna 5.000 dollar.

Reageer op artikel:
Stuff We Need #46
Sluiten