Redactie
Redactie Stuff 6 feb 2019

Stuff We Need #41

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet. De vorige edities bekijk je hier.⚡️

The Sopranos Sessions

De kans dat je nog nooit van The Sopranos hebt gehoord, is verwaarloosbaar klein. De serie bestaat dit jaar twintig jaar en dus is het tijd om dit lustrum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Alan Sepinwall en Matt Zoller Seitz, beiden tv-critici, hebben zich verdiept in de impact van de tv-serie. Het gevolg: een prachtig boek met alle ins en outs over The Sopranos. Het boek is The Sopranos Sessions genoemd en behandelt elke aflevering van de show en laat je genieten van bijzondere details, conversaties en bevat ook een interview met de geestelijke vader van de serie: David Chase. Meer info, vind je hier.

the-sopranos-sessions

Piorama verstelbare tas

Een beetje outdoor-liefhebber kan niet zonder goed materiaal. Dan hebben we het voor de verandering niet over een tent of camper, maar over een multifunctionele tas om alle essentiële spullen mee te kunnen nemen. De meest in het oog springende eigenschap, is het cinch-systeem. Dit zorgt ervoor dat de tas groter of kleiner gemaakt kan worden, exact naar wens. Zo zijn er drie configuratie mogelijkheden: 31 liter, 46.5 liter en 62 liter. Door het gebruik van DWR ripstop nylon en waterdichte ritsen is de tas geschikt voor elk weertype. De tas van Piorama is aan de binnenkant voorzien van een opvallend blauwe kleur zodat je eenvoudig alles kunt vinden wat je zoekt. Meer info, vind je hier.

piorama-adjustable-bag_

Ressence Type 2

De horlogemakers van Ressence lanceerden onlangs hun laatste meesterwerk: Ressence Type 2. Het is het ultieme reishorloge en bevat twee instelbare tijdzones. De gebogen 45 mm kast van PVD titanium zorgt, in combinatie met de vormgeving van de wijzerplaat, voor een robuuste uitstraling die modern en eigentijds is. Een unieke eigenschap willen we je niet onthouden: het klokje is in staat om de tijd digitaal op te slaan. Gebruik je de Ressence Type 2 een poosje niet, dan zie bij het inschakelen de juiste tijd weer. Je hoeft dus niks aan te passen. Meer info, vind je hier.

Vuze XR Dual VR-camera

Als je denkt dat je leuke foto’s kunt maken met je smartphone, dan breekt op een gegeven moment de tijd aan dat je meer wil. Ondanks de superieure kwaliteit van de meeste camera’s in smartphones, zijn sommige functies niet beschikbaar. Om je fotografie talent volledig te ontwikkelen is er nu de Vuze XR Dual VR-camera. Alle mogelijkheden heb je nu binnen handbereik. Zo heeft het apparaat een kijkhoek van 180 graden, maar kun je net zo makkelijk 360 graden panoramafoto’s maken. Foto’s worden geschoten in 18 megapixels en via de app, voor zowel Android als iOS. Meer info, vind je hier.

Gina Smart Coffee Maker

Wat is er dan zo bijzonder aan de Gina Smart Coffee Maker? Welnu, het apparaat combineert de kwaliteit van een conventioneel koffiezetapparaat, met moderne technologische toepassingen. Vergeet dus even de Senseo of de Nespresso. De Gina Smart combineert alle mogelijke manieren om koffie te zetten in één apparaat. Zo is het te gebruiken als een ouderwetse cafetiere, als een gewoon koffiezetapparaat of juist voor het zetten van koffie via de koude druppeltechniek. Via de app kunt je aanwijzingen krijgen hoe je de meest perfecte koffie zet. Meer info, vind je hier.

PlayStation Portable Game Drive

Heb je een PlayStation, dan is de kans klein dat je aan het aandurft om bepaalde titels van games te wissen om zo ruimte te maken voor nieuwe games. Die soort zorgen heb je dankzij de PlayStation Portable Game Drive niet meer. In de meest eenvoudige zin vergroot het apparaat in principe de opslagcapaciteit van je huidige PS4. Handig als je dus veel meer games wil spelen, of juist jouw games mee wil nemen naar een vriend om samen te spelen. De Game Drive is geproduceerd door Seagate en vergroot je opslagcapaciteit met twee Terrabytes. Dat de vormgeving overeenkomt met de gewone PS4, is zeker ideaal. Meer info, vind je hier.

Moment Anamorphic Lens

Met je nieuwste smartphone maak je ongetwijfeld de mooiste foto’s. Echt mooie opnames maak je pas met goede accessoires zoals een losse voorzetlens. De Anamorphic Lens is eigenlijk onmisbaar als je alles uit de camera van je smartphone wil halen. Zo neem je een semiprofessionele video op met een breedbeeld formaat van 2: 40: 1. Je kunt ook opnames maken met een superbreedbeeldhoek terwijl alles perfect wordt weergegeven. De lens is compatible met de iPhone-, Pixel- en Galaxy / Note-telefoons en met de Moment’s Photo Case of met de Battery Photo Case. Meer info, vind je hier.

Stuff we need
Reageer op artikel:
Stuff We Need #41
Sluiten