Redactie
Redactie Stuff 9 okt 2018

Stuff We Need #26

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet.

De Bombtrack fiets: Duitse degelijkheid op twee wielen

Als je niet beter weet zou je denken dat je de laatste tijd wordt doodgegooid met e-bikes. Het ene model is nog fantastischer dan de ander en ondertussen zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig worden er ook nog traditionele fietsen gemaakt. Zonder motor dus, geen ondersteuning maar het betere, ouderwetse trappen op de pedalen om vooruit te komen. De Bombtrack fiets is van Duitse afkomst, degelijk dus. Het goede nieuws is dat de Bomtrack zich thuis voelt in elke stad. Hydraulische Shimano remmen, een Single Speed Drivetrain, een Gates Carbon riemaandrijving en een voorrek maken de fiets compleet en geven het geheel een stoer uiterlijk. Info!

Merkur Futur Razor

Een beetje man heeft in zijn leven al talloze scheermesjes versleten en toch blijft er genoeg over om te klagen. De kans is echter groot dat die klaagzang met de Merkur Futur verleden tijd is. Het dubbelzijdige scheermes heeft enkele features die je bij andere scheermesjes niet snel zult aantreffen. Zo is het verwisselen van het scheermes kinderspel en biedt de verstelbare kop je de mogelijkheid om de mesopening aan te passen. Dankzij vijf verschillende instellingen kun je zelf bepalen hoe het mes op de huid glijdt. De Merkur Futur is verkrijgbaar in drie verschillende stijlen. Info! 

FJORD 60 rugtas

Een beetje vakantieganger kan niet zonder de rugtas. Het nadeel is vaak dat je teveel mee wilt nemen. De FJORD 60 is de nieuwe variatie op de succesvolle FJORD 36 rugtas. De nieuwe tas gaat verder waar zijn voorganger was gebleven en voegt meer ruimte toe en is functioneler. Nagenoeg elk plekje wordt gebruikt waardoor de tas meer mogelijkheden heeft dan je zou vermoeden. De FJORD 60 is gemaakt van waterbestendige stoffen en is rijkelijk voorzien van de nodige ritssluitingen. De extreem draagbare rubberen basis geeft de tas veel stabiliteit. Een groot hoofdcompartiment is eenvoudig toegankelijk en het aluminium draagsysteem maakt de tas lekker licht. De FJORD 60 wordt geleverd met een multi-sportbevestigingssysteem om je uitrusting mee te nemen voor het snowboarden, wandelen, klimmen en er is ruimte voor je fotografie-uitrusting. Info!

Leestip: 1,000 Books to Read Before You Die: A Life-Changing List

Als je bucketlist voor dit leven nog redelijk leeg is … dan wordt het tijd er wat aan te gaan doen. ‘1.000 books to read before you die’ is waarschijnlijk de meest lugubere titel voor een boek, maar het dekt wel de lading. Nagenoeg elk interessant boek wordt kort behandeld, waarbij de onderwerpen net zo divers zijn als het leven zelf. De meest bekend klassieke werken worden vermeld, evenals de literaire pareltjes waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Een absolute aanrader, zeker als je niet weet wat je nu weer zou moeten lezen. Info! 

1000 book to read

Marshall Stanmore ll

Als je van muziek houdt, dan ben je waarschijnlijk goed bekend met het merk Marshall. Het legendarische merk produceert al langere tijd meer dan alleen versterkers. De laatste telg in de Marshall-familie is een Wireless wi-fi multi-room smart speaker met Alexa voice control. Veel beter wordt het dus niet. Twee klasse D versterkers, elk met een vermogen van 15 Watt sturen de tweeters aan en een extra versterker van 50 Watt is verantwoordelijk voor het geluid uit de subwoofer voortaan bedien je jouw speakers dus gewoon met je stem. Leuker kan Marshall het niet maken. Info! 

Marshall speakers

Caavo Control center

Het nieuwe Caavo Control Center geeft je een geheel nieuwe entertainmentervaring. De combinatie van de afstandsbediening met een hub belooft thuisentertainment eenvoudiger dan ooit te maken. Je sluit doodeenvoudig maximaal vier apparaten (kabel of satelliet, streaming mediaspelers, gameconsoles en meer) via vier HDMI-ingangen aan op het bedieningsgedeelte en je kunt tussen de verschillende muziekbronnen naar hartenlust schakelen. De universele spraakgestuurde afstandsbediening werkt via Alexa of Google Assistent. Het goede nieuws is dat het apparaat ook ondersteuning biedt voor 4K, HDR en Dolby Atmos. Info!

caavo-control-center

Belvedere X Laolu Vodka (70cl 36.99 euro)

Je hebt vodka en je hebt vodka. Zet je echter de producent van Belvedere Vodka en kunstenaar, musicus en voormalig mensenrechtenadvocaat Laolu Senbanjo bij elkaar en je krijgt een creatie die zijn weerga niet kent. De drank is niet alleen lekker om van te genieten, maar het ontwerp is minstens zo interessant. De Belvedere X Laolu is dan ook niet zomaar een vodka. Met het etiket visualiseert Laolu de complexiteit, nuance en het onmiskenbare karakter van Belvedere Vodka. Maar liefst 50% van de winst gaat naar de bestrijding van AIDS/HIV in Afrika. Dat is pas verantwoord drinken.

Belvedere wodka Belvedere wodka
Reageer op artikel:
Stuff We Need #26
Sluiten