Stuff We Need #36

De algemene tendens is dat vrouwen veel kleine spullen kopen en mannen diep in de buidel tasten om voor één grote aankoop te gaan. Deels waar, was het niet dat wij onszelf evengoed kunnen verliezen in de wereld van hebbedingen; soms oprecht nuttig, soms gewoon om te hebben. In de rubriek Stuff We Need vind je nieuwe musthaves die wij zijn tegengekomen op het internet. De vorige editie bekijk je hier.⚡️

Lockly Secure Plus

Nog niet zo heel lang geleden was er een alleraardigste vinding te zien bij het Amerikaanse programma Shark Tank. Een beginnende ondernemer had een leuke uitvinding gedaan waardoor je via de smartphone geen voordeursleutel meer nog had. De techniek staat echter niet stil en dus kwam Lockly met een handige variatie: een deurslot met een vingerafdrukscanner. Zo open je met je vingerafdruk de deur van je woning en houd je indringers buiten. Vergelijkbare systemen beschikken van ook nog over een mogelijkheid om via een fysieke sleutel de deur te openen, handig als je geen netwerk hebt, bijvoorbeeld bij een storing.

Lockly zegt nu echter dat juist de aanwezigheid van een fysiek slot een risico is. Zij menen een techniek te hebben ontwikkeld wat meerdere toegangscodes kan genereren zonder dat een internetverbinding nodig is. Een ander detail wat zorgt voor een sterk onderscheidend karakter, is het OLED-scherm en het invoeren van de toegangscode. Op de display zie je namelijk vier cirkels met elk drie nummers en de cijfers bewegen elke keer. Op deze manier is het lastig voor een onbevoegde om zomaar even de code te zien.

Het apparaat is relatief goedkoop: de basisversie is hier verkrijgbaar vanaf 130 dollar. Wil je het systeem uitbreiden met een vingerafdrukscanner, dan betaal je 50 dollar extra. Dat lijkt wellicht veel voor een veilig slot, maar de kans is levensgroot dat het Lockly slot binnenkort ook via Alexa en Google Home bediend kan worden.

LifeProof Shave Rechargeable Shaver

Scheerapparaten zijn onmisbaar en gelukkig zijn ze verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Of je nu liever elektrisch scheert of gewoon met het ouderwetse scheermes, er zijn weinig redenen te bedenken waarom je geen gladgeschoren gezicht kunt hebben. Het echte probleem ontstaat pas als je even geen stopcontact in de buurt hebt of geen scheerschuim. De LifeProof Shave Rechargeable Shaver is in dat geval je beste vriend. Het is een combinatie van het traditionele scheermes en het elektrische scheerapparaat. Je kunt je droog en nat scheren en je hebt nooit problemen met elektriciteit. Het apparaat is namelijk volledig oplaadbaar en kan met een volle batterij ruim 90 minuten lang zijn werk doen.

De draaibare kop zorgt ervoor dat je in twee richtingen kan scheren voor een optimaal resultaat. De LifeProof Shave Rechargeable Shaver is schokbestendig en levert aangenaam knappe prestaties. Het apparaat is volledig waterbestendig en kan eenvoudig gereinigd worden. Adviesprijs: 60 dollar.

Beddit Sleep Monitor

Een goede nachtrust is niet alleen afhankelijk van een goed matras of goede ventilatie in de slaapkamer, ook je lichamelijke gezondheid speelt een niet te onderschatten rol in het hele slaapproces. Toxines die je gedurende de gehele dag onbewust hebt verzameld, hopen zich op onder je hersenpan en een goede nachtrust is essentieel om je lichaam optimaal te kunnen ontgiften.

De Beddit Slaapmonitor helpt bij het verkrijgen van de juiste hoeveelheid slaap, zodat je fris en fruitig aan een nieuwe dag kunt beginnen. De Beddit-slaapmonitor en de bijbehorende app volgen automatisch de slaapomstandigheden door de nachtrust te analyseren en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Het apparaat meet de hartslag, ademhaling, slaaptijd, snurken, vochtigheid en slaapkamertemperatuur. Het enige nadeel is dat het enkel werkt in combinatie met een iPad of iPhone. Voor het luttele bedrag van 150 dollar slaap je voortaan weer als een roos.

Nest Hello Doorbell

Het meest interessante kerstcadeau anno 2018 is wellicht deze video-deurbel. Als je altijd al hebt willen weten wie er aanbelt en of je dus eigenlijk wel open wil doen, is dit wellicht een geschenk uit de hemel. Je hebt ook geen aparte display nodig, de Nest Hello Doorbell stuur alles namelijk door naar je smartphone. Zo zie je niet alleen wie er voor de deur staat, maar kun je er ook mee communiceren. Als je voor een abonnement op Nest kiest, kun je zien of je de persoon kent of niet, en kun je desgewenst 24/7 live streamen. Hij heeft een resolutie van 1600×1200 met een zeer nuttige NightVision-modus met een beeldhoek van 160º en een 4: 3-beeld. Kortom, voor een bedrag van 259 euro, wordt je wereld opeens een stuk veiliger.

Sentinel Portable Gaming Station

We zijn gek op het spelen van games, maar om nu onderweg in het vliegtuig met je PlayStation aan de slag te gaan is wellicht wat onhandig. De GAEMS Sentinel Pro is een reisvriendelijke oplossing voor gamers. Zo hoef je je nooit te vervelen.

Game-consoles, behalve de Nintendo Switch, hebben altijd een monitor en een geluidssysteem nodig. De keerzijde hiervan is dat hij hierdoor minder mobiel is. Deze draagbare set bevat een compleet geluidssysteem van 3 watt, een jack-ingang om je headset op aan te sluiten, een 17,3-inch full-HD 1080p beeldscherm, plus een hard case zodat je alles mee kan nemen waar je ook naar toe gaat. Je krijgt ook een HDMI-kabel, een afstandsbediening en een kabel voor de voeding en is compatible met alle gangbare consoles. Meer heb je eigenlijk niet nodig en voor 350 dollar ben je ook nog eens lekker mobiel.

Block telefoonkooi

Anno 2018 zitten we continu op onze smartphones, zelfs als we met vrienden of collega’s bezig zijn. Zonde! Block is een oplossing voor dat probleem. Het is een strak vormgegeven doos waar je smartphones en andere apparatuur in kunt stoppen. De zogenaamde ‘faraday cage’ sluit alle signalen buiten, waardoor je niet meer gebeld kunt worden. Ideaal voor tijdens een brainstorm of een spelletjes avond, en het design past in elk interieur. Meer weten over Block? Klik dan hier.

Meer Stuff We Need

Is je honger naar gadgets nog steeds niet gestild? Klik dan hier voor alle voorgaande edities van Stuff We Need.

Reageer op artikel:
Stuff We Need #36
Sluiten