Marvel gaat zijn lawine aan films nog verder opvoeren

Wat Marvel Studios betreft ga je elke keer dat je naar de bioscoop gaat naar een Marvel film. Waar het MCU begon met een tweetal films per jaar, worden we tegenwoordig met drie nieuwe titels per jaar.

Meer Marvel films per jaar

Daar komt binnenkort meer bovenop in de vorm van Disney Plus series. Stuk voor stuk met budgetten, casts en verhalen die niet onder doen voor de films. Daar blijft het echter niet bij. Dat blijkt uit een interessant artikel van The Hollywood Reporter, waarin studiobazen worden geïnterviewd.

Disney executive Alan Horn werd gevraagd naar de 23 hits die Marvel Studios op rij heeft afgeleverd. Horn: “Het is inderdaad lang. Maar Kevin Feige is hard aan het werk. Hij gaat er drie of vier per jaar afleveren. En ze zullen van elkaar verschillen, dus we gaan het meemaken.”

De studio gaat er dus niet alleen vanuit dat de killstreak in stand blijft, maar gaat er zelfs een schepje bovenop doen. Vier films per jaar! In 2020 krijgen we er twee, in de vorm van Black Widow en The Eternals. In 2021 zullen het er al vier zijn: Shang-Chi, Doctor Strange 2, Thor: Love and Thunder en Spider-Man 3.

Marvel-moe?

Het is de vraag of het publiek op blijft komen draven. Niet alleen loopt Disney het risico dat de fans Marvel-moe worden, zeker met de nieuwe series erbij, maar de entertainmentgigant heeft nog veel franchises om levende te houden.

We zagen bijvoorbeeld een paar jaar terug hoe zeer Solo: A Star Wars Story last had van het succes van Avengers: Infinity War. Er is een max, maar hoe snel botst Disney tegen dat plafond aan? De studio denkt er dus voorlopig nog ver vanaf te zitten.

Tijdens het interview werd Horn dan ook gevraagd of hij niet bang is dat fans de Marvel films zat zullen worden. Het antwoord is duidelijk: “Nee.” Horn gelooft er heilig in dat fans altijd enthousiast zullen blijven zolang een film “een meeslepend verhaal, hart en humor heeft” en “fantastisch uitgevoerd is.” De tijd zal het leren!

THR

Reageer op artikel:
Marvel gaat zijn lawine aan films nog verder opvoeren
Sluiten