Redactie
Redactie Uncategorized 9 nov 2017

Studio Automat: van autogarage naar te gekke studio met industrieel interieur

Middenin de Pijp in Amsterdam staat een bijzonder pand: een oude autogarage met grote dakramen en een rauwe, industriële uitstraling. Wij spraken de broers Gugi en James van der Velden, die deze garage omtoverden naar te gekke studio.

In de eerste instantie wilden Gugi (filmmaker) en James (interieurontwerper en eigenaar van Bricks Studio) de ruimte gebruiken als studio slash kantoor. Later besloten ze dat de ruimte zoveel meer potentie had en bouwden de autogarage om tot locatie die gebruikt kan worden voor shoots, openingen, presentaties en diners.

James had hier al wat ervaring mee: zelf woont hij ook in een prachtige oude garage die hij verbouwde tot appartement en plek voor zijn vele verzamelingen. Bekijk hier de video van onze collega’s van interieur magazine Roomed!

De garage was jaren in gebruik door een ondernemer. Het pand was slecht onderhouden en in de grote ruimte stond zelfs nog een oude spuitcabine. James en Gugi verwijderden al het onnodige, maar lieten de originele muren staan. Om de industriële look extra te versterken kwam er een nieuwe betonnen vloer, een nieuw plafond en een industriële droomkeuken.

De ruimte is nu gevuld met bijzondere props – van een oude motor tot designmeubels – en er is een immense boekenkast gebouwd. Wanneer je de ruimte huurt mag je alle objecten gebruiken. En het allerleukste: als je verliefd wordt op een object kun je het zo mee naar huis nemen, want alles in Studio Automat is te koop. Op deze manier worden de meubels en objecten in de studio vaak afgewisseld, wat weer zorgt voor een nieuwe look.

Check voor meer informatie de website. van Studio Automat.

Dit artikel verscheen al eerder op Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studio Automat: van autogarage naar te gekke studio met industrieel interieur
Sluiten