Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 21 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

De (digitale) collegebanken in! Zo wordt jouw studie een succes

De scholen zijn weer open, maar de kans is groot dat je desondanks veel vanuit huis moet doen. Met deze tips & tricks zorg je ervoor dat je studie een succes wordt – of je nu thuis zit, of in de collegebanken.

Schaf een goede laptop aan

Met goede apparatuur kom je een heel eind. Niets vervelender dan een online college willen volgen, maar doordat je laptop het allemaal niet meer aankan naar een korrelig, haperend scherm te moeten kijken. Dat probleem zal je niet hebben met een laptop als de HUAWEI Matebook X pro 2020 of de Huawei MateBook D15. Beide laptops beschikken over een megasnelle processor waardoor je naadloos switcht tussen het online college, je opstel en je favoriete Netflix show. Met HUAWEI Share stuur je de bestanden met een klik naar je telefoon of je vrienden. Doordat de laptops mega licht zijn, neem je ze ook nog eens gemakkelijk mee als je op je studie wordt verwacht.

Communiceer!

Dat je in je eentje aan je bureau zit, betekent niet dat je alles ook daadwerkelijk alleen moet doen. Je studiegenoten lopen waarschijnlijk tegen precies dezelfde problemen aan, dus heb het er eens over met ze. En de docenten van je studie zie je dan misschien niet face to face, maar ze zijn gewoon aan het werk en staan klaar om jou te helpen waar nodig. 

Houd een agenda bij

Het vergt wat oefening, want als je nog nooit een agenda hebt bijgehouden, is het lastig om daar opeens mee te beginnen. Toch kan het enorm lonen. Zeker thuis raak je snel het overzicht kwijt. Je houdt je bezig met van alles en nog wat – was het nou écht nodig om je kamer te restylen op een doodnormale dinsdagmiddag? Een agenda houdt je bij de les: zeker als ie je aan je afspraken herinnert. Door je HUAWEI Watch GT 2e te connecten met je telefoon, gebeurt dat. Mocht je dan op het punt staan om en onhandige keuze te maken, dan vertelt je horloge je dat je beter even aan de studie zou kunnen.

Houd een schema aan

Als je vanuit huis studeert, voelt het misschien nog wel zo, maar de vakantie is voorbij. Door iedere dag rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan, geef je je lichaam wat structuur. Hoe aantrekkelijk het ook is om vanuit je bed te werken: heel voordelig voor het verloop van je studie is het waarschijnlijk niet. Je doet er daarom goed aan om een werkplek te creëren. Extra voordeel daarvan is dat je aan het einde van de collegedag ook echt afsluit door van je werkplek naar de bank te verkassen.

Vergeet niet te ontspannen

Misschien wel één van de belangrijkste tips voor een succesvolle studie. Normaal gesproken (als je full time op je studie zou zitten) zit je ook niet acht uur lang achter je laptop. Dat werkt niet bevorderend voor de lichaam en zeker niet voor je geest. Neem daarom de tijd om te ontspannen en je even helemaal af te zonderen. De HUAWEI Freebuds 3 helpen je daarbij. Doordat ze alle geluid buitensluiten, kun je even helemaal opgaan in je muziek, zodat je er daarna weer vol tegenaan kan. You got this!

in samenwerking met Huawei

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De (digitale) collegebanken in! Zo wordt jouw studie een succes
Sluiten