Studenten opgelet! Zo kies je de perfecte laptop

Hoewel je met je hoofd hoogstwaarschijnlijk nog héél ergens anders bent, is het binnenkort toch echt zover: back to school. Met al het geld dat je deze zomer niet hebt uitgegeven, is het misschien weleens tijd voor een nieuwe laptop. Maar waar let je op als je er eentje aanschaft? 

Waar ga je ‘m voor gebruiken?

Welke studie volg je of ga je volgen? Dat is een belangrijke eerste vraag als je opzoek gaat naar een laptop. Want een student grafisch design zal bijvoorbeeld een zwaardere laptop nodig hebben dan een student die de laptop vrijwel alleen gebruikt om opstellen te schrijven. Val je in de eerste categorie, dan zou de Acer Nitro 5 of de Acer Aspire 3 weleens jouw perfecte match kunnen zijn. De laptops hebben een snelle processor en videokaart, wat ze uitermate geschikt maakt voor grafische/technische studenten. Uiteraard doen ze het ook prima als je tussen de lessen door een game wil spelen… 

Wáár ga je ‘m gebruiken?

Reis je met de trein naar school en ben je van plan onderweg aan je opdrachten te werken? Dan is een wat kleinere laptop een stuk praktischer. De Acer Aspire 5 is met zijn dunne ontwerp en lange batterijduur (tot wel 10,5 uur!) in dat geval perfect. Over de veiligheid onderweg hoef je je geen zorgen te maken, want alleen jouw vingerafdruk brengt je bij de bestanden. Ben je van plan je  laptop zo veel mogelijk thuis te laten en wil je ‘m slechts sporadisch mee op pad nemen? In dat geval zou je beter kunnen kiezen voor een wat grotere laptop, zodat je er ook je favoriete series op kunt bin​gen.

Hoeveel mag ie kosten?

Niet geheel onbelangrijk: je budget. Hoe meer je aan een laptop uitgeeft, hoe langer ie (als het goed is) mee zou moeten gaan. Verwacht jij je laptop ook na je studie nog te gaan gebruiken, dan kun je er gerust wat meer geld in steken. Al is dat niet altijd nodig. De Acer Spin 1 valt in een wat lagere prijsklasse, maar heeft minstens net zoveel voordelen. Zo kun je het scherm 360⁰ graden draaien waardoor je met slechts een apparaat alles in huis hebt om te studeren, te presenteren en je favoriete films te kijken.  

Waar shop je ‘m?

Een tweedehands laptop kopen klinkt aantrekkelijk, maar wat doe je als dat ding er halverwege je schooljaar mee ophoudt? Precies. Meestal kun je het dan wel vergeten. Als je je laptop aanschaft bij MediaMarkt, verzeker je ‘m vanaf € 4,99 per maand en heb je vanaf €250,- de mogelijkheid om in termijnen betalen (geld lenen kost geld). Of je nu een zakelijke-, studie-, of gaminglaptop zoekt: er zijn zoveel verschillende modellen dat je gegarandeerd de laptop van je dromen vindt. Hulp nodig bij je keuze? In één van de 50 MediaMarkt winkels in Nederland helpen ze je graag verder. 

 

In samenwerking met MediaMarkt

Reageer op artikel:
Studenten opgelet! Zo kies je de perfecte laptop
Sluiten