Metro
Metro Nieuws 22 sep 2020

Crowdfunding voor borstverkleining gaat viral

Een crowdfunding van een studente die een borstverkleining wil, gaat op dit moment viral. Welkom in 2020.

Kleine borsten kunnen vrouwen onzeker maken, maar grote borsten zijn ook lang niet alles. Daar weet de 20-jarige Amber Roach alles van. Ze wil namelijk heel graag een borstverkleining: “Mijn borsten verpesten mijn leven”.

Constante pijn aan haar rug, dat is wat de student ervaart. Haar borsten wegen namelijk zo’n zes (!) kilo en ze is er helemaal klaar mee. „Zoals jullie wel weten ben ik ‘gezegend’ met enorm grote borsten, die totaal uit verhouding zijn met de rest van mijn lichaam”, schrijft ze op haar Go FundMe pagina. “Ik ben 20 jaar oud en met moeite met dagelijkse klusjes. Ik wil héél graag een borstverkleining, maar niet om cosmetische redenen”, benadrukt ze.

Ernstige complicaties

“Mijn rug doet cónstant pijn omdat hij dat extra gewicht op mijn borst moet ondersteunen. Daardoor slijt de onderkant van mijn rug langzaam weg, terwijl de bovenkant overuren draait, wat weer leidt tot disbalans in mijn houding. Als ik geen oefeningen voor mijn rug doe, heb ik kans op ernstige complicaties voor mijn veertigste”, schrijft Roach. „Ik neem dagelijks verschillende pijnstillers, wat natuurlijk niet gezond is.”

borstverkleining, crowdfunding, kleinere borsten
(Afbeelding: Gofundme)

„Door de pijn houd ik een normale werkdag niet vol en kan ik niet sporten. Vroeger liep ik dagelijks hard en sportte ik twee keer per week, maar dat gaat gewoon niet meer. Daarbij is het werkelijk onmogelijk om bh’s of kleren te kopen die om mijn borsten passen. Áls ik dan al een bh vind in mijn maat, is hij belachelijk duur.”

‘Ze wijzen me na’

Roach is helemaal klaar met haar borsten en de aandacht die ze daardoor krijgt. “Mensen wijzen en kijken naar me, of vragen of ze echt zijn. Sommigen roepen seksueel getinte dingen naar me. Ik wil al deze negatieve aandacht niet.”