Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 13 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Stromer ST1X Sport: een ongekend snelle elektrische fiets

De laatste aanwinst in het rijtje verantwoord vervoer is de Stromer ST1X Sport. Zoals de naam het al zegt, een zeer sportief model met de typische degelijkheid die je van een Stromer elektrische fiets mag verwachten.

Stromer ST1X: de droom van elke fietser

Van een stoffige imago is allang geen sprake meer als je de Stromer ST1X Sport van dichtbij bekijkt. Deze e-bike is gemaakt voor snelheid. Met gemak omzeil je het trage stadsverkeer en ben je sneller op je eindbestemming dan menig forens in zijn nieuwe sedan. Om maar direct een goede indruk achter te laten is de laatste Stromer voorzien van alles waar je maar van kunt dromen als fietsfanaat:

  • een zeer degelijke 814Wh accu
  • sportief en  strak design
  • comfortabele instap
  • 4 ondersteuningsvormen
  • maximale snelheid: 45 kilometer per uur
  • extreem aangenaam rijcomfort
  • perfecte actieradius

Actieradius van 80 kilometer

De Stromer  ST1X Sport biedt een degelijke ondersteuning tot 45 kilometer per uur. De kans dat je met die snelheid door de stad zult fietsen is overigens vrij klein, maar het geeft wel een oppermachtig gevoel. Verantwoordelijk voor die hoge snelheid is de betrouwbare accu die netjes in het frame is weggewerkt. De motor is een Cyro Drive achtermotor van Stromer en heeft een vermogen van 500 Watt en een koppel van 35 Nm. Dat vermogen is voldoende om je flink te ondersteunen tijdens de rit. Het voelt aan alsof je een flinke wind in der rug hebt, super aangenaam dus. De tien versnellingen van het Shimano Deore deraillieursysteem geven je een optimale controle over de elektrische fiets, kortom: onder alle omstandigheden ben jij de baas. Schakelen is dus geen enkel probleem en als de weg het toelaat haal je zonder inspanning een snelheid van 45 kilometer per uur.

stromer-st1-x- elektrische fiets

Display geeft je alle informatie

Net als de accu is de display netjes weggewerkt zoals je dat mag verwachten van een elektrische fiets in deze prijsklasse. Via het kleuren touchscreen krijg je in een oogopslag alle informatie die je nodig hebt. Zo zie je in welke ondersteuning je rijdt, het accuvermogen en de snelheid. Je Stromer op slot zetten kan ook via dit display. Wil je het echt hyper modern hebben, dan verbind je de Stromer ST1X Sport gewoon met je smartphone. Via de app MyStromer op je iPhone of Android-toestel zie je dan exact waar je jouw fiets hebt neergezet of krijg je juist een mededeling als de een of andere onverlaat een poging doet om deze te stelen.

Let op: kenteken is verplicht

De Stromer ST1X Sport is dus geen gewone e-bike of elektrische fiets, maar valt door de maximale snelheid in de categorie van de speed-pedelec. Die snelheid is natuurlijk mooi meegenomen, maar het betekent wel dat je een kenteken nodig hebt. Dat is dus normaal gesproken een hoop papierwerk, maar bij aanschaf van deze Stromer elektrische fiets wordt dat allemaal prima voor je geregeld. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel de weg op en genieten van een van de mooiste elektrische fietsen van dit moment. De Stromer ST1X is verkrijgbaar vanaf 5.650 euro en is leverbaar in vier verschillende kleuren: zwart, oranje, ocean en de kleur sand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cool Biking Company

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Stromer ST1X Sport: een ongekend snelle elektrische fiets
Sluiten