StreamFest: 1,3 miljard mensen krijgen twee dagen lang gratis Netflix

Netflix gaat stunten met StreamFest, een experiment waardoor heel India twee dagen lang gratis gebruik kan gaan maken van de streamingdienst.

Probeer maar eens een leeftijdsgenoot zonder Netflix-abonnement te vinden: praktisch onmogelijk. Netflix timmert in markten als Nederland en Amerika al langer aan de weg.

Netflix en India

Met 200 miljoen abonnees wereldwijd is de voorsprong op concurrenten als Disney+ en HBO Max groot. Om die voorsprong te behouden zal Netflix zich echter moeten focussen op groeimarkten zoals India.

Een enorme markt, waar steeds meer consumenten toegang krijgen tot het internet. Potentie volop dus, maar hoe zorg je ervoor dat ze in India massaal Netflix gaan gebruiken? Precies, iedereen gratis toegang geven.

StreamFest

Dat is wat Netflix van plan is om te doen met een bizar experiment genaamd StreamFest. Op een op het moment van schrijven onbekende datum gaat het bedrijf daar twee dagen lang Netflix opengooien. Zodat iedereen, maar dan ook echt iedereen, gratis de streamingdienst kan gebruiken.

Dat klinkt als een grote liefdadigheidsactie, maar juist voor Netflix is het natuurlijk ook de droom. Miljoenen consumenten die vrijwillig kennis maken met je product, wat wil je nog meer?

Het bedrijf hoopt natuurlijk dat men massaal kennismaakt met series die ze ook nog na die twee dagen willen verder kijken. Of dat de consumenten in kwestie gecharmeerd raken door het gemak dat Netflix biedt.

En Nederland dan?

Voorlopig is StreamFest alleen een ding in India, maar hopelijk gaat Netflix bij succes ook verder internationaal dit soort stunts aankondigen. In Nederland kun je al sinds februari dit jaar niet meer gebruik maken van een gratis proefabonnement op de streamingdienst.

Gelukkig biedt het bedrijf wel een alternatief, ook in Nederland. Via een speciale pagina kun je namelijk een beperkt aanbod aan Netflix-films en de eerste afleveringen van series gratis checken. Zonder een addertje onder het gras. Daar lees je hier meer over.

WANT

Reageer op artikel:
StreamFest: 1,3 miljard mensen krijgen twee dagen lang gratis Netflix
Sluiten