Hier is de Stranger Things 3 soundtrack vol met 80’s nostalgie

We zitten middenin Stranger Things 3, wederom een seizoen vol griezeligheid, spanning, humor en vooral 80’s nostalgie. Netflix heeft nu de soundtrack gedeeld, die vol staat met heerlijke hits uit de jaren 80.

Stranger Things 3 seizoen 3 soundtrack

Vanaf het eerste seizoen was het al genieten wat betreft de muziek in Stranger Things. Vooral Should I Stay or Should I Go van The Clash bleef hangen, nadat Jonathan Byers zijn broertje Will een mini-college muziek gaf op een oude cassettespeler. Maar met alleen The Clash doen we de rest te kort.

Ook Stranger Things 3 puilt weer uit van de heerlijk nostalgische hits. Van new wave en punk tot knuffelrock en van glam metal tot mierzoete pop, alles wisselt elkaar heerlijk af. Waar Mike en Eleven zoenen op de love ballad Never Surrender van Corey Hart heeft Billy Hargrove even later in zijn auto Nothing to Say van Head On opstaan. Laatst genoemde nummer zul je helaas moeten zoeken op YouTube, te weten dat dit nummer niet te vinden is op zowel Apple Music als Spotify. Op beide streamingdiensten vind je de soundtrack, al is die op Spotify wat uitgebreider dan de officiële op Apple Music.

Apple Music

De officiële soundtrack van Stranger Things 3 is gedeeld op Apple Music.

Spotify

Mocht je geen Apple Music hebben, op Spotify vind je alle nummers die te horen zijn in Stranger Things 3, een lijst die uitgebreider is dan de officiële soundtrack. De Simple Minds, Madonna, Wham!, Mötley Crue, The Cars, David Bowie, iedereen uit de jaren 80 komt voorbij.

Reacties op seizoen 3

Stranger Things 3 scoort ongekend hoog op Rotten Tomatoes, al vanaf het moment dat de serie in première ging. “OMG! First episode of the new Stranger Things season was sooooo good“, is een van de vele lovende reacties. Lees hier de eerste reacties op het nieuwe seizoen.

Reageer op artikel:
Hier is de Stranger Things 3 soundtrack vol met 80’s nostalgie
Sluiten