Deze gigantische straffen dreigen voor McGregor en Khabib na UFC 229 chaos

Het is inmiddels alweer twee dagen geleden, maar we zijn nog steeds niet helemaal bijgekomen van UFC 229. Het liep namelijk compleet uit de hand toen Khabib na zijn overwinning het team van McGregor aanviel. Er ontstond een enorme chaos en er werden behoorlijke wat flinke tikken uitgedeeld. Dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven en deze nooit eerder vertoonde chaos gaat dan ook nog zeker een staartje krijgen.

Het begon allemaal bij Khabib Nurmagomedov die na het gevecht over het hek sprong om Dillon Danis aan te vallen. Waarom de Rus het juist op de Jiu-Jitsu trainer van McGregor gemunt had, kun je hier lezen. Vervolgens sloegen ook bij de Ierse vechter alle stoppen door en ontstond er een soort free-for-all kooigevecht. UFC opperbaas Dana White sprak er schande van en maakte direct duidelijk dat vooral Khabib in de problemen is.

Mocht je het gemist hebben, bekijk de beelden hieronder:

Lars van Soest on Twitter

Vechtpartijen in en naast octagon na titelgevecht tussen #Khabib en #McGregor. #UFC229 https://t.co/N2cRSKtVo3

Wat de straf precies gaat zijn, is nog afwachten, maar dit kan nog wel eens vergaande gevolgen gaan hebben voor de carrière van Khabib. Hij heeft zijn twee miljoen prijzengeld in ieder geval niet gekregen en moet ook vrezen voor een schorsing. Dat hij een tijdje uit de UFC wordt gezet is eigenlijk al zo goed als zeker, maar de vraag is hoe lang deze schorsing gaat duren. Het gerucht is dat dit een half jaar gaat zijn.

Problemen voor Conor McGregor en Khabib

Als dat blijkt te kloppen is dat ook interessant voor de toekomst van de lightweight divisie. Dana White heeft namelijk al aangegeven dat als de schorsing te lang is, de Rus zijn riem moet inleveren. Mocht dat gebeuren dan is het logisch dat de nummer één en twee op de ranking tegen elkaar gaan strijden om de titel. Dat zijn op dit moment Tony Ferguson en Conor McGregor.

Of dat gevecht er gaat komen is ook nog maar de vraag. The Notorious is namelijk ook nog niet helemaal veilig. Er worden steeds meer beelden vrijgegeven waarin te zien is dat ook hij zich absoluut niet netjes gedragen heeft (understatement van de dag). Daarnaast heeft de Ier al aangegeven dat hij het liever op gaat nemen tegen andere vechters. Eén van de mogelijke tegenstanders heeft zijn uitdaging ook al geaccepteerd. Wie dat is, kun je hier lezen.

In onderstaande video is duidelijk te zien dat ook Conor McGregor een flinke tik uitdeelt.

Ram Gilboa on Twitter

צילום מתוך האולם של הקרב. וגם של הסיום של חביב-מקגרגור https://t.co/7DtRWJK79m

De échte held van UFC 229

Voorlopig is het in ieder geval nog afwachten. De Nevada State Athletic Commission heeft tegen beide vechters een aanklacht ingediend en ze zijn druk bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal. Door al dit gedoe zou je bijna vergeten dat UFC 229 ook positieve momenten kende. Zo versloeg Derrick Lewis zijn tegenstander Volkov met een epische knock out en gaf daarna een werkelijk hilarisch interview.

Complex

Reageer op artikel:
Deze gigantische straffen dreigen voor McGregor en Khabib na UFC 229 chaos
Sluiten