Manners Occasions #32: stijlvolle tweedehands auto’s van Mercedes onder 15k

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen.

Mercedes-Benz C 200 CDI Avantgarde – €9.999

In de vraag naar kleinere auto’s besloot Mercedes in 1993 met de C-Klasse op de markt te komen. Dit was tot de komst van de A-Klasse de kleinste Mercedes, maar deed zeker niet onder voor zijn grotere broers. Inmiddels is de C-Klasse uitgegroeid tot een luxe compacte middenklasser en een sterke pijler in het aanbod van de Duitse autobouwer. Een volwaardige en stijlvolle Mercedes, maar dan in een “compacter” formaat.

Voor vijftien ruggen heb je behoorlijk wat te kiezen als het aankomt op tweedehands C-Klasses. Je moet alleen wel genoegen nemen met een redelijk hoge kilometerstand. Zo vonden we op Autoscout24 deze fraaie stationwagon variant van de Mercedes C-Klasse. Hij is nog geen tien jaar oud en heeft ruim twee ton op de teller. Dat is best pittig, maar je hebt wel te maken met een stuk Duits vakwerk. Deze krachtige diesel kan nog best wel wat jaren mee en is daarnaast overladen met luxe en voorzien van een AMG pakket.

Mercedes-Benz A 180 CDI – €14.500

De kleinste auto in het aanbod van Mercedes hebben we jaren genegeerd. De A-Klasse was namelijk lange tijd niet echt een auto waar de moderne man in gezien wilde worden. Daar kwam dankzij een face-lift in 2013 verandering in. Sindsdien heeft de A-Klasse alle kenmerken van een echte Mercedes, maar dan als hatchback. Opeens was deze kleine auto geen bejaardenauto meer, maar een volwaardige concurrent van de BMW 1 Serie en de Volvo V40

Omdat de vernieuwde A-Klasse nog maar net vijf jaar op de markt is, zijn ze nog vrij prijzig. Toch kun je met 15.000 euro best een eind komen. Op Autoscout24 liepen we bijvoorbeeld deze goed onderhouden Mercedes A-Klasse tegen het lijf. Hij ziet er puntgaaf uit en is voorzien van lichtmetalen AMG velgen, stoelverwarming, lederen stuurwiel, style pakket en nog veel meer luxe. Onder de motorkap ligt een 1.5 liter diesel die 109pk levert. Geen enorme krachtpatser, maar wel een hele stijlvolle hatchback

Mercedes-Benz S 250 CDI Prestige Plus – €14.950

Voor de geboorte van de eerste S-Klasse moeten we behoorlijk ver terug de boeken in. Deze rolde namelijk al in 1972 van de band. Lange tijd werd deze auto de Sonderklasse genoemd, wat speciale klasse betekent. Met zo’n naam zul je begrijpen dat dit het absolute topmodel is. Dit is het vlaggenschip van Mercedes en het toppunt van Luxe. Dit is niet alleen een auto, maar een waar statussymbool.

Voor een nieuwe Mercedes S-Klasse leg je minimaal een bedrag met vijf nullen neer. Dat is voor de meeste mensen natuurlijk niet te doen, maar tweedehands zijn ze er ook voor een stuk minder. Je moet dan alleen wel genoegen nemen met een auto die al een paar jaar meegaat en de nodige kilometers erop heeft zitten. In dat geval kom je uit bij bijvoorbeeld deze S-Klasse die we vonden op Autoscout24. Meer auto voor minder geld ga je niet vinden.

Meer tweedehands auto’s

Is je budget wat lager dan vijftienduizend euro? Of is Mercedes gewoon niet helemaal jouw merk? Klik dan hier voor de voorgaande edities van Manners Occaions.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #32: stijlvolle tweedehands auto’s van Mercedes onder 15k
Sluiten