Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 jul 2019

5 stijlvolle Netflix-series met de best geklede mannen

Netflix heeft een hoop perfect gestylede series vol mode-inspiratie. Een overzicht van de meest stijlvolle Netflix-series met de best geklede mannen.

Stijlvolle Netflix-series met de best geklede mannen

Van de smooth geklede Pacho Herrera in Narcos tot de ultieme klassieke stijl van Tommy Shelby in Peaky Blinders; iedere serie in deze top 5 heeft zijn eigen modebeeld en tijdgeest. En niet te vergeten: een extreem stijlvolle man. Laat je inspireren.

Tommy Shelby in Peaky Blinders

Er zijn weinig Netflix-series die zo van invloed zijn op de mode als Peaky Blinders. Mannelijk, classy, elegant en toch ruig. Kledingmerken richten zich met dit soort collecties volledig op de serie die zich vlak na de Eerste Wereldoorlog afspeelt. En dat is logisch. Want wie streeft niet de stijl van hoofdpersonage Tommy Shelby na? Shelby wordt gespeeld door de Ierse acteur Cillian Murphy. De complete cast mag er trouwens zijn.

Thomas shelby, peaky blinders, meest stijlvolle, netflix, series, best geklede mannen
Thomas shelby, peaky blinders, meest stijlvolle, netflix, series, best geklede mannen

Pacho Herrera in Narcos

Als er in één Netflix-serie cool geklede mannen rondlopen, dan is het Narcos. DEA-agent Javier Peña (Pedro Pascal), Gustavo Gaviria (Juan Pablo Raba), noem ze allemaal maar op. Maar baas boven baas. De stijl van Helmer ‘Pacho’ Herrera (Alberto Ammann) is niet na te streven, maar slechts te benijden. De wijde pantalons, glanzende shirts, perfect gesneden jasjes, horloges… Hier kan niets of niemand tegenop.

tupac, biggie, unsolved, stijlvolle, series, netflix, stijl, mode, best geklede mannen, cali cartel, 2

Tupac en Biggie Smalls

Unsolved is een verrassend goede serie over de rappers Tupac en The Notorious B.I.G., ook wel Biggie Smalls genoemd. De serie speelt zich in twee verschillende tijden af rond de moord op Biggie en de moordzaak die daarop volgde. Maar alleen de stijl en muziek maakt deze serie al het kijken waard. Welk modebeeld is meer eigen de hiphop-stijl van de jaren 90? Peperdure merken, gouden sierraden, baggy broeken. Deze stijl is door de makers van Unsolved perfect neergezet. Acteur Marcc Rose lijkt meer op Tupac dan Tupac zelf en Wavyy Jonez is ook perfect gecast voor de rol van Biggie Smalls. Konden we nog maar een dagje terug naar die gouden jaren 90.

tupac, biggie, unsolved, stijlvolle, series, netflix, stijl, mode, best geklede mannen

Don Draper in Mad Men

In de reclamewereld, daar gebeurde het in de jaren 60. De serie Mad Men speelt zich hier af. De snelle reclamemannen van de van Madison Avenue in New York werden Mad Men genoemd. Centraal in de serie staat Don Draper (Jon Hamm), een creatief directeur in louter perfect gesneden pakken met de Amerikaanse snit van de jaren 50 en 60. Alles tot in de puntjes verzorgd, van das tot manchetknoop. Meer attitude is eigenlijk niet mogelijk. Zo wil je als man zijn. De sigaretten die de stijlvolle Don Draper continu rookt, zijn overigens niet echt. Lees in een eerder artikel wat acteurs daadwerkelijk roken, drinken en snuiven in films en series.

don draper, mad men, stijlvolle, series, netflix, stijl, mode, best geklede mannen
don draper, mad men, stijlvolle, series, netflix, stijl, mode, best geklede mannen

Billy in Stranger Things

Billy (Dacre Montgomery) uit Stranger Things is de gladde boy die we stiekem allemaal willen zijn. Meer eighties krijg je het niet. Roken, lopen, kijken; alles wat Billy doet is slick. Billy is de bad guy die vrouwen van iedere leeftijd aan het zwijmelen krijgt. En waarvoor ieder jongetje een stap opzij doet. En ja, dan werkt hij ook nog als badmeester.

billy, stranger things, stijlvolle, series, netflix, stijl, mode, best geklede mannen

Over stijlvolle mannen gesproken: check ook de nieuwe Saint Laurent-campagne met Keanu Reeves.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 stijlvolle Netflix-series met de best geklede mannen
Sluiten